BIJELJINA: Radovi na uređenju kanala Dašnica ulaze u ZAVRŠNU FAZU

Datum:

Share post:

Projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina realizuje se prema planiranoj dinamici i ulazi u završnu fazu. Radovi su počeli u junu 2018. godine i projekat bi u potpunosti trebalo da bude završen do septembra ove godine.
 
Dužina dionice uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina je 2.600 metara, gdje će ukupno biti ugrađeno oko 8.000 kubnih metara kamena, oko 2.500 m3 betona, 25.000 m3 armature i oko 15.000 m3 zemljanih radova. U okviru ovog projekta, na obje obale kanala Dašnica biće izgrađeno ukupno oko četiri kilometra pješačkih, rekreativnih i biciklističkih sataza sa galerijama, rasvjetom i ostalim pratećim sadržajima, kao i oko 960 metara kanalizacione mreže.

 
 Ovaj projekat ima još jednu komponentu koja se odnosi na rekonstrukciju spojnog kanala između kanala Dašnica i Majevičkog obodnog kanala u dužuini od 750 metara, rekonstrukciju spojne građevine između kanala Dašnica i kanala Glogovac, te rekonstrukciju još jednog dijela kanala Dašnica u dužini od oko 320 metara.


 
Sredstva za projekat uređenja kanala Dašnica kroz Grad Bijeljina obezbijedila je Vlada Republike Srpske iz kredita Evropske investicione banke, u okviru krovnog projekta "Hitne pomoći i zaštita od poplava u Republici Srpskoj" ukupne vrijednosti 55 miliona evra.


 
Uz Vladu RS i resorno ministarstvo, učesnici u projektu uređenja kanala Dašnica su Javna ustanova "Vode Srpske" Bijeljina kao investitor i Grad Bijeljina. Izvođač radova je firma "Buk promet".
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...