Fudbaleri Radnika spremno dočekuju početak nove sezone Prve lige Republike Srpske. U generalnoj probi su savladali dobojsku Slogu 1:0, a jedini gol je dao Marko Perišić, veznjak Semberaca koji može pokriti i poziciju lijevog beka.

–  Iza nas su kvalitetne pripreme. Imali smo 10 dana na Jahorini dobrog rada i odličnih uslova od hotela, terena, usluge. Odigrali smo nekoliko kvalitetnih utakmica. Poslije toga smo nastavili sa dobrim radom u Bijeljini, odigrali smo generalku protiv Sloge i mislim da smo na pravi način napravili uvertiru za prvenstvo i siguran sam da spremni dočekujemo Slaviju u prvom kolu, govori za naš portal Marko Perišić.

Isksuni fudbaler smatra da je Radnik kvalitetniji nego prošle sezone, te ističe da su ambicije njegovog kluba poznate, a to je sam vrh tabele.

– Imamo sigurno širi roster nego prošle sezone. Ambicije su sami vrh tabele, to svi znaju, o tome se priča i tako ćemo se i postaviti, da uz pobjednički mentalitet dođemo do cilja. Neće biti lako, prvenstvo je dugo, pa vidjećemo kako će biti.

On je zimus stigao u Radnik i nije imao dilemu da li da produži saradnju ovoga ljeta kada mu je predočen plan kojeg klub ima.

– Jesam. Prva stvar je ambicija kluba. Žele povratak u Premijer ligu i mislim da Radnik i Bijeljina to zaslužuju. Sjeo sam sa ljudima iz kluba i trenerom Đurićem i prezentovani plan mi se jako dopao. Prezadovoljan sam ovdje, a u Radniku žele da izdignu klub na još jedan viši nivo, tako da nije bilo puno razmišljanja, dogovorilo se i tu sam i narednih godinu dana.

U prvom kolu Radnika čeka okršaj protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva, kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake.

– Dolazi nam Slavija, moj klub da tako kažem. Prvo je kolo, nije nikada lako s kim god da se igra, a kamoli kada vam dolazi u goste Slavija. To je klub koji sigurno zaslužuje Premijer ligu kao i Radnik i nadam se da će se ubrzo to i desiti. Očekuje nas teška utakmica. Pratim Slaviju, naravno, u kontaktu sam sa trenerom, sa kojim sam i igrao. On je to dobro posložio i jako im malo nedostaje da napadnu Premijer ligu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име