BIJELJINA: Radnicima ''Žitoprometa'' potrebno 5.000 KM za troškove stečaja ali oni taj novac nemaju!

Datum:

Share post:

Radnici bijeljinskog „Žitoprometa“, njih oko 120, koji su krajem juna podnijeli zahtjev Okružnom privrednom sudu u Bijeljini za otvaranje stečaja nad ovim bijeljinskim preduzećem, moraju  prikupiti 5.000 KM, koliko je neophodno da se uplati na ime troškova vođenja stečaja, izjavio je Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća.
Tomić kaže da je za utorak u deset časova zakazan novi sastanak sa radnicima u krugu „Žitoprometa“  kako bi se razmotrila mogućnost prikupljanja novca za troškove vođenja stečaja.

„ Radnici nemaju taj novac i oni mogu, eventualno, izdvojiti po desetak maraka pojedinačno, ali, to je nedovoljno. Radnici su početkom jula poslati kući bez ikakvog rješenja u pisanom obliku. Tako niko u Evropi ne postupa sa radnicima koji su po dvadesetak i više godina radili u jednom preduzeću, vezujući svoju i egzistenciju svojih porodica za „Žitopromet“, kaže Tomić.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...