BIJELJINA: Prva ovogodišnja berba paprike na imanju Kordića iz CRNJELOVA – PAPRIKA ZA IZLOŽBU

Datum:

Share post:

Kordići, otac Milisav i negov sin Veljko, veliki i značajni proizvođači povrća iz Crnjelova, počeli su prvu ovogodišnji berbu paprike koja je uzgojena u plastencima. Rod je odličan, a i kvalitet paprike je takav, kaže Milisav Kordić (70), da se ne bi postidio da je izloži na bilo kojem sajmu ili izložbi.

„Kupci kod nas dolaze kući, kako oni iz Banjaluke, tako i oni sa pijace „Arizona“ u Porebricama kod Brčkog. Za ovakvu robu, ne treba vam nikakva reklama. Ova paprika se može prodati na veliko po cijeni od 1,50 do 1,70 KM. Proizvodimo još i krastavac, lubenicu, dinju, paradajz, na ukupnoj površini od oko desetak hektara. Na njivi, u plastenicima, najčešće mi pomažu snaha i sin, a često angažujem po četvero ili petero radnika sezonaca. Imam unuke od devet i jedanaest godina. Čak mi i oni pomažu pri berbi povrća. Svi smo uključeni, svi smo u pogonu u vrijeme sezone, bilo da je u pitanju sadnja ili berba.“

Milisav kaže da je prije petnaestak godina povrijedio ruku na beraču za kukuruz, te je ostao invalid. Uprkos tome, on još uvijek radi na njivi i u plastenicima.

„Papriku smo zasadili prije mjesec i po dana u plastenike. Od proizvodnje rasada, pa do gotovog ploda, proteklo je oko četiri i po mjeseca. Radimo puno, ali smo zadovoljni rezultatima rada. Kada proizvedemo robu koja se može dobro plasirati na pijacama i na tržištu, onda sve ovo ima smisla“, kaže Milisav Kordić.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...