BIJELJINA: PRIVODI SE KRAJU POSTAVLjANjE OGRADE NA POMOĆNOM TERENU FK „RADNIK“

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović obišao je danas pomoćni teren FK „Radnik“ pored Gradskog stadiona, da bi se lično uvjerio u dinamiku radova na postavljanju ograde koja ima odgovarajuću visinu i ispunjava uslove za takmičenja, određene od strane fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Završetak radova se očekuje za pet do šest dana, nakon čega će i ovaj teren biti spreman za utakmice takmičarskog karaktera, a ne samo za trenažne procese.

Radove vrijedne 231.000 konvertibilnih maraka finansira Grad Bijeljina, a ako se u obzir uzmu prethodna ulaganja u ovaj teren, iznos je veći od 500.000 KM.

– Ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvaramo prostor i za mlade nade u sportu i promovišemo važnost razvoja sporske svijesti kod djece. To je ulaganje u sadašnje, ali i buduće fudbalske generacije – istakao je gradonačelnik Petrović.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik je napomenuo i da je u toku izrada glavnog projekta sportske dvorane, kao i da su već izvršena geološka istraživanja terena, a govoreći o planovima za dalje uređenje kompleksa Gradskog stadiona, Petrović je najavio rušenje starih svlačionica u roku od narednih mjesec do dva, ali i izrazio očekivanje da će da ovaj klub aplicirati za Javni poziv da se na glavnom terenu postojeća podloga zamijeni mješovitom podloga, čime će biti unaprijeđeni uslovi za rad i sportske aktivnosti.

Gradonačelnik se osvrnuo na turbulentan period, odnosno finansijsku krizu kroz koji „Radnik“ prolazi.

– Nagomilana, a naslijeđena, dugovanja iz proteklog perioda koja je imao ovaj fudbalski klub izazvala su blokade od strane Poreske uprave Republike Srpske. „Radnik“ je samo jedan od mnogobrojnih prezaduženih klubova u Srpskoj, BiH i regionu, ali njihovi računi nisu u blokadi, pa zaključujemo da je to bio samo jedan od vidova prikrivenih političkih pritisaka. Ipak, Klub je iznad svih nas i sve treba da radimo u korist sporta i takmičenja, a Grad će nesebično dati svoju podršku svemu tome – bio je jasan Petrović.

On je najavio da će rebalansom budžeta biti obezbijeđena dodatna ulaganja u sport i spotrsku infrastrukturu, jer Grad Bijeljina prepoznaje sportske uspijehe, podržava talentovane sportiste i nagrađuje ih, u skladu sa mogućnostima.

Ovom prilikom, gradonačelnik Petrović je najavio i novinu za narednu godinu, po uzoru na neke druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj – dodjelu stipendija uspješnim mladim sportistima.

– Biće to dokaz da lokalna zajednica prepoznaje male šampione, pruža podršku i na taj način pokazuje da stoji iza njihovih karijera i porodica. Sve su to načini na koje dajemo doprinos da naš grad i društvo budu uspješniji nego što već jesu – zaključio je Petrović.
Član Upravnog odbora FK „Radnik“, Goran Janjić, izrazio je zadovoljstvo zbog postavljanja ograde na pomoćnom terenu sa vještačkom travom na Gradskom stadionu, jer je jasno da će ovaj teren biti od velike koristi svim omladinskim kategorijama u okviru „Radnika“ – od škole fudbala do juniorske selekcije. Raelizacijom ovih radova teren stiče uslove za održavanje takmičenja, što do sada nije bilo izvodljivo.

Janjić je naglasio da je žele da omasove članstvo i da „Radnikova“ škola fudbala ostane vodeća na teritoriji Bijeljine i da okuplja najveći broj mladih sportista. Trenutno ovu školu pohađa između dvije stotine pedeset i tri stotine polaznika.

– Poboljšanjem uslova, koje će doći završetkom ovih radova, ovaj plan će lakše biti proveden u djelo – poručio je Janjić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...