BIJELJINA: PRIJEM ZA MLADE FUDBALERKE TEHNIČKE ŠKOLE (foto)

Datum:

Share post:

U Gradskoj upravi je danas organizovan prijem za mlade sportistkinje Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine.

Naime, u maju mjesecu ove godine na Malim olimpijskim igrama učenice ove škole su osvojile prvo mjesto u malom fudbalu. Ovo je prvi put da Tehnička škola ima prvakinje na nivou Republike Srpske.

Šef Kabineta Gradonačelnika Mladen Arsenović je, uz čestitke djevojkama na postignutom uspjehu, rekao da je Grad Bijeljina ponosan na njih, da je današnji susret bio prilika za razgovor na temu uslova treniranja, te da je Grad odlučio da nagradi svoje šampionke novom sportskom opremom.

– Gradska uprava će i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične sportske aktivnosti, a Tehnička škola, odnosno njeni učenici, pokazali su da su po kvalitetu, u različitim oblstima, u samom vrhu kada je u pitanju naš region – rekao je Arsenović i pozvao učenike svih ostalih škola da njeguju i razvijaju svoje taltente, a da je Grad tu da im u tome pomogne koliko mogućnosti dozvoljavaju.

Profesor fizičkog vaspitanja, Predrag Trivun, rekao je da je bilo zadovoljstvo raditi sa talentovanim učenicama koje su značajnu titulu donijele školi u godini jubileja – stogodišnjica postojanja.

– Rad, red i disciplina su recept za uspjeh. Male olimpijske igre se održavaju na tri nivoa – opštinskom, regionalnom i republičkom, a naša talentovana ekipa je postala šampion na najvišem nivou – objasnio je Trivun.

O uloženom trudu i radu da bi doše do pomenutog rezultata govorila je Lana Radulović, jedna od članica pobjedničkog tima.

– Fudbal treniramo duži niz godina, kako u okviru školskih aktivnosti, tako i privatno. Neke djevojke iz našeg tima iamju talenat i za druge sportove, a ne samo mali fudbal. Uložile smo značajne napore koji su rezultirali najboljim rezultatom – rekla je mlada fudbalerka i naglasila da najveću zahvalnost za podršku i vjerovanje u mogućnost da uspiju duguju svom profesoru fizičkog vaspitanja.

Ona se osvrnula i na činjenicu da naše društvo, nažalost, još uvijek sa rezervom gleda na ženski fudbal, ali da ima napretka u tom pogledu.

– Mislim da naše okruženje polako postaje svjesno da fudbal nije rezervisan samo za muškarce, te da u ovom sportu i žene mogu da postignu zapažene rezultate – rekla je Radulovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...