Bijeljina: ''Prijatelji Ilijaša'' organizuju treći po redu Turnir fudbalskih veterana

Datum:

Share post:

Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša" organizuje treći put za redom Turnir fudbalskih veterana. Ovaj sada već tradicionalni turnir održaće se na drugi dan Vaskrsa, u utorak 29. aprila.
 

-Svrha turnira je da se okupe ljudi koji su raseljeni po zemlji, ali i širom svijeta. Poznato je da je iz našeg kraja poteklo mnogo dobrih fudbalera, a svako selo je imalo fudbalski klub. Želja nam je da na ovom turniru okupimo te ljude koji su tada, prije rata igrali fudbal, a sada imaju po 60 i više godina, kažu u Udruženju.

Turnir će se održati na stadionu FK "Proleter" u Dvorovima sa početkom u 12,00 časova, a biće otvoren revijalnom utakmicom između ekipa ŽFK "Radnik" iz Bijeljine i ŽFK "Lokomotiva" iz Brčkog.

TESTNA REKLAMA

Počasni gosti, čijom utakmicom će se turnir završiti, su veterani FK "Crvena zvezda" iz Beograda i veterani FK "Radnik" iz Bijeljine.

Učesnici turnira su veteranske ekipe: FK "Sloga" Ilijaš, FK "Proleter" Podlugovi, FK "Sloboda" Ljubnići, FK "Borac" Čekrčići, FK "Luka" Luka, FK "Unis" Vogošća i FK "Srpsko Sarajevo" Istočno Sarajevo.

U toku održavanja takmičarskog dijela biće organizovana tombola, obraćanje fudbalskih legendi, plesni nastup i ručak za gledaoce, a nakon završetka takmičarskog dijela planiran je nastup Gage Filipović i Nedeljka Samardžije

Cijena ulaznice je 5 KM, a uključuje bon za tombolu i bon za ručak.

Udruženje "Prijatelji Ilijaša" postoji već deset godina, okuplja raseljene Ilijašane, njihove potomke i prijatelje. Cilj je da se među članovima i simpatizerima Udruženja uspostave trajni odnosi međusobnog prijateljstva, solidarnost, pružanja pomoći i saradnje, posebno kod mladih, kako bi bolje upoznali zavičajnu kulturu, tradiciju, običaje i druge vrijednosti.

Izvor: bijeljina.org

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...