BIJELJINA: Prihodi od rente za stabilniji budžet

Datum:

Share post:

Epidemiološka situacija izazvana virusom korona, u prvih devet mjeseci 2020. godine, znatno je umanjila prihode u gradskom budžetu Bijeljine.

– Povećani obim stanogradnje na ime građevinskih renti i drugih dažbina koje plaćaju investitori, u gradsku kasu je ulio nešto manje od dva miliona KM, dok je Vlada Republike Srpske, na ime pomoći lokalnim zajednicama, Bijeljini uplatila dva miliona KM. Zbog ovih prihoda je ukupni budžetski manjak sveden na 900.000 KM, tako da negativne posledice pandemije trenutno ne trpe ni budžet ni građani – istakao je gradonačelnik Mićo Mićić. 

Gradska uprava računa na efekte sadašnje gradnje i tokom 2021. godine jer je građevinskim preduzećima odobrena mogućnost da odmah moraju izmiriti samo dio plaćanja za dobijanje odobrenja za građenje, dok drugi dio mogu uplaćivati na rate do godinu dana.  

– Na taj način će se efekti sadašnje gradnje osjetiti u budžetskom prihodu i tokom naredne godine, jer očekujemo da će rate biti redovno uplaćivane i tokom 2021. godine – istakao je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Pojašnjavajući Nacrt budžeta Grada za 2021. godinu, gradonačelnik Mićić je upozorio na negativno djelovanje kovida-19 na privredne djelatnosti u Bijeljini, ali i na povećanje izdvajanja za saniranje posljedica djelovanja virusa.

– Do sada je za tu namjenu, u različitim davanjima iz budžeta, ukupno izdvojeno oko 1,7 miliona maraka. Činimo sve što možemo da pomognemo privredi, ali, s obzirom da ne možemo znati kako će da se razvija epidemijska situacija, za sada je teško reći koliko ćemo moći da omogućimo novih izdvajanja do kraja godine – smatra Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...