Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je danas nove krivične prijave zbog, kako navodi, malverzacija u  preduzeću Eko-dep. Skupština osnivača preduzeća Eko Dep, koje upravlja regionalnom deponijom u Bijeljini, prekinuta je danas a da nije usvojen ni dnevni red.

Osnivači preduzeća Eko-dep su grad Bijeljina i opštine Lopare, Ugljevik, Teočak i Čelić. Po osnovu uloženog kapitala najveći udio u ovoj firmi ima Bijeljina, 67 %. Međutim, Bijeljina je tek nakon 17 mjeseci borbe pred pravosudnim organima uspio da dobije presudu koja to dokazuje.

„Zašto 17 mjeseci borbe? Jer je Skupština Grada Bijeljina, pored toga što štiti bahate korumpirane direktore, ona je donosila i nezakonita rješenja o imenovanju predsjednika, odnosno predstavnika Skupštine u ovom preduzeću. Samo da se mimo zakona odlučuje i da se skriva kriminal u ovom preduzeću. I onda danas je verifikovana presuda pred skupštinom preduzeća gdje je jasno rečeno da je gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom, predstavnik kapitala.“

Sjednica Skupštine Eko-depa međutim nije mogla biti nastavljena jer neki predstavnici opština osnivača nisu željeli da izglasaju Dnevni red. Ljubiša Petrović objašnjava zašto.

„Jer u tački 5 na dnevnom redu, za koji su prvo glasali, pa se onda predomislili, u tački 5 je uvođenje revizije ovog preduzeća. Da prevrnemo svu dokumentaciju i da dokažemo koliko su novca pokrali, narodnog, iz ovog preduzeća.  I dokazano je na ovoj sjednici da predstavnici opština Ugljevik i Lopare štite bahate, korumpirane direktore, a jedan od njih se upravo nalazi na čelu preduzeća Eko-dep. „

 Čovjek na čelu Eko-depa Dragiša Marjanović ima drugačije tumačenje onog što se u toj firmi danas dogodilo. Kaže da gradonačelniku nije stalo do likvidnosti firme nego do nečeg drugog.

„Ja kao direktor sam samo prisustvovao sjednici, nisam imao pravo ni glasa niti odlučivanja. Jednostavno ostali osnivači nisu bili za to da on bude predsjednik Skupštine a njemu je očigledno stalo da bude predsjednik, po cijenu da se Skupština i ne nastavi kao što se nije ni nastavila.“kaže Marjanović.

Gradonačelnik tvrdi da je Marjanović nezakonito izabran za direktora ovog preduzeća, zato Gradska uprava podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih.

„Zbog sve one procedure oko izbora izvršnih organa, konkretno direktora, Gradska uprava je podnijela danas novu krivičnu prijavu protiv člana komisije koji je zastupao Opštinu Lopare, zbog osnova sumnje da je zloupotrebio svoj službeni položaj .“

Petrović dodaje da postoji osnov sumnje da su članovi komisije prepravljali zapisnik te umjesto prvorangiranog, izabrali trećerangiranog kandidata na mjesto direktora Eko-depa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/foto: rtvbn

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име