BIJELJINA: Predstavnici "Nive'' iz Srbije u kontroli opreme i postrojenja Šećerane

Datum:

Share post:

Delegacija firme "Niva" iz Srbije danas je počela kontrolu opreme, postrojenja i objekata bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, nakon čega bi do kraja meseca trebalo da dostave zvaničnu ponudu za kupovinu njene imovine, rekao je stečajni upravnik "Šećerane" Nebojša Matić.
 

On je naveo da su u kontrolu došli inženjeri mašinske, elektro i tehnološke struke jer "Niva" planira da pokrene proizvodnju medicinskih sredstava, što je njena osnovna djelatnost.

"NJih ne intersuje proces proizvodnje šećera. Oni se bave proizvodnjom medicinskog materijala i izjasnili su se da žele da pokrenu proces proizvodnje, te da već u ovoj godini stotinjak ljudi zaposle", rekao je Matić.

Prema njegovim riječima, predstavnici "Nive" žele da sagledaju infrastrukturu objekata, nakon čega će procijeniti da li im je povoljnije da kupe "Šećeranu" ili zemljšte u Semberiji, pa da prave novi objekat.

TESTNA REKLAMA

Ponuda "Nive", kaže Matić, trebalo bi da se nađe pred Odborom povjerilaca "Šećerane" 2. jula, a na Skupštini povjerilaca 4. jula.

On je naveo da je Odbor povjerilaca "Šećerane" donio odluku da se uradi nova procjena vrijednosti njene imovine, koja je, prema posljednjoj procjeni, 23 miliona KM.

"Niva" je nedavno uputila pismo namjere u kojem je iskazala interesovanje za kupovinu imovine "Šećerane", ali tek nakon što bude sagledano stanje u fabrici.

Odbor povjerilaca "Šećerane" je odobrio njihov zahtjev, a stečajni upravnik je već razgovarao sa savjetnikom generalnog direktora "Nive".

"Niva" se bavi proizvodnjom medicinskog potrošnog materijala u Srbiji i želi da se proširi na BiH, te je zbog toga zainteresovana za "Šećeranu" koja raspolažnje sa više hiljada metara kvadratnih poslovnog prostora.

Izvor: srna.rs

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...