BIJELJINA: Predstavljeno idejno rješenje za nove radionice Tehničke škole

Datum:

Share post:

U Gradskoj upravi Bijeljina danas je predstavljeno idejno rješenje projekta izgradnje devet radionica pri Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Račanskoj ulici, za šta će biti obezbijeđeno više od 1.500.000 KM.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je Grad planirao milion KM kredita za ovaj projekat, dok će ostatak novca biti izdvojen iz redovnih budžetskih sredstava.
 
– Vrijednost građevinskih radova iznosiće oko milion i po KM i tu nisu uračunate dozvole, zemljište, i druga potrebna oprema. Zbog toga ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu, kako bi nam pomogli u realizaciji. Mi kao lokalna zajednica nastavljamo da ulažemo u mlade i sistem obrazovanja, i više nego što je naš zadatak, a samo u posljednjih 10 godina izgradili smo desetak škola i Centar za visoko obrazovanje – naveo je gradonačelnik Mićić.


 
On je naglasio da će Gradska uprava u ovoj i narednoj godini završiti rekonstrukciju i izgradnju još tri školska objekta, te da će i dalje podsticati usvajanje dualnog obrazovanja.
 
Direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Milenko Maksimović rekao je da će izgradnja novih radionica pri Školi u Račanskoj ulici, odnosno njihovo premještanje iz Atinske ulice, unaprijediti uslove za praktičnu nastavu i smanjiti dosadašnje troškove.

 
– U novoj zgradi, od 1.700 metara kvadratnih, u prizemlju će se nalaziti radionice za metalsku i stolarsku struku, a na spratu radionice i kabineti za elektro-struku i kabinet za Informatiku. Uz pomoć Odsjeka za evropske integracije i lokalni ekonomski razvoj grada Bijeljina dobili smo dvije CNC mašine i kompletnu stolarsku opremu čija je vrijednost 150.000 KM. Istakao bih da smo ove godine upisali  i novi smjer – Informacione tehnologije – naveo je Maksimović.
 
Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ pohađa 1.013 učenika u okviru 11 zanimanja, a đaci mogu da biraju između četiri struke – elektrotehničke, saobraćajne, mašinske, te šumarstva i obrade drveta.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...