BIJELJINA: Porodica Stanojlović u novom domu

Datum:

Share post:

Šestočlana porodica Stanojlović iz Amajlija, kojoj je kuća uništena tokom velikih poplava 2014. godine, dobila je novi dom i sada može da nastavi život u humanijim uslovima, a Grad Bijeljina učestvovao je prethodnih godina u izgradnji 58 ovakvih stambenih objekata, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
On je tokom posjete Miletu i Zorici Stanojlović, koji imaju četvoro djece i nisu stalno zaposleni, istakao da izgradnja kuća za porodice pogođene poplavama, koja traje i u 2020. godini, jasno pokazuje koliku štetu je Semberija pretrpjela prije šest godina.
 
– Hiljade ljudi su nakon poplava dobile vaučere za obnovu kuća, ali postoje i oni kojima ti vaučeri nisu pomogli jer su im domovi potpuno uništeni. To se dogodilo i Stanojlovićima i uz sredstva Gradske uprave i donatora uspjeli smo da im olakšamo svakodnevne brige – poručio je Mićić.
 
Prema njegovim riječima, Program za oporavak od poplava u okviru kojeg je i ova porodica iz Amajlija dobila novu kuću, trebalo bi da bude završen uskoro, a Grad je do sada učestvovao u njemu sa oko 600.000 KM.


 
– Grad obezbjeđuje izgradnju temelja, septičke jame, uvođenje struje i vode i građevinsku dozvolu. Još nismo zbrinuli sve porodice, a sada se pojavila i situacija sa virusom korona. Međutim, uz pomoć donatora i uz saradnju sa dobrim i vrijednim ljudima kakvi su i Stanojlovići, uspjećemo da riješimo ove probleme – naglasio je Mićić.
 
Mile Stanojlović zahvalio je gradonačelniku na pruženoj pomoći, kao i na zaštiti i uređenju korita rijeke Drine, koji bi trebalo da spriječe nove poplave.
 
– Nova kuća nam mnogo znači. Živimo od zemljoradnje, uzgajamo svinje, koze, kokoške, radimo za dnevnicu. Najstariji sin radi sa građevincima, pa uspijevamo da obezbijedimo koliko-toliko normalan život – dodao je Mile.
 
Njegova supruga Zorica navela je da su djeca ranije morala da dijele sobe u kojima spavaju i da su boravili u neuslovnom objektu.
 
– Osim dvadesetjednogodišnjeg sina, imamo dvije kćerke uzrasta deset i šesnaest godina, kao i dvogodišnjeg sina. Ja ne mogu da pronađem posao, posebno sada zbog virusa. Ovih dana sam posjetila 14 poslodavaca i svi su me odbili zbog novonastale situacije, ali moramo da se borimo – kaže Zorica.
 
Izgradnju nove kuće porodici Stanojlović zajednički su finansirali Evropska unija, Vlada Republike Srpske i Grad Bijeljina u ukupnom iznosu od 53.000 KM. Gradska uprava izdvojila je 10.000 KM – 5.000 za postavljanje temelja i 5.000 za izdavanje građevinske dozvole, priključenje objekta na vodu, struju i izgradnju septičke jame, dok je gradonačelnik porodici donirao šporet na čvrsto gorivo.
 
Projekat „Trajno stambeno zbrinjavanje – Program za oporavak od poplava“ realizuju Grad Bijeljina i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...