BIJELJINA: PORODICA KABARETOVIĆ donirala vatrogasno vozilo

Datum:

Share post:

Stanovnici Janje i okolnih sela od danas su bezbjedniji od požara i drugih nepogoda, jer je vozni park Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina – odsjek u Janji, unaprijeđen donacijom vatrogasnog vozila porodice Omera Kabaretovića, koja je na privremenom radu u Frankfurtu.
 

– Moja porodica i ja smo odlučili da našem rodnom kraju poklonimo nešto što će biti od koristi svim stanovnicima Janje, ali i okoline. Odlučili smo da to bude vatrogasno vozilo – istakao je Kabaretović.

Zahvaljujući na donaciji, Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, naglasio je da će ovim vatrogasnim vozilom značajno biti poboljšan nivo bezbijednosti i zaštite od požara i drugih nepogoda stanovnika Janje i 15 okolnih sela.

– Vozilo je polovno ali dobro očuvano, i do sada je prešlo samo 27.000 kilometara. Nakon završene procedure oko uvoza, potrebno je još izvršiti registraciju vozila. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina od početka godine intervenisali su 160 puta, ali bez obzira na visoke teperature, do sada srećom nije bilo požara na otvorenom, kao ranijih godina – naglasio je Spasojević.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je u ime Gradske uprave Bijeljina i stanovnika MZ Janja, ovim humanim i društveno odgovornim ljudima uručio je zahvalnice.

– Porodica Kabaretović, obezbijedila je sredstva i kupila polovno vozilo u vrijednosti od 23.000 kovertibilnih maraka. Gradska uprava izdvojila je oko 7.000 KM za dopremanje vozila, carinu i PDV. Nadam se da vozilo neće biti često u upotrebi, ali važno je da će jedinica ovim gestom Karabetovića biti tehnički opremljenija – istakao je gradonačelnik Mićić.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina ima 19 vatrogasnih vozila različitih namjena i 56 zaposlenih vatrogasaca. Od toga u Janji radi 19 vatrogasaca, a 37 u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava


 

Novi komentar

Komentara

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...