BIJELJINA: Pomoć Grada zakupcima tezgi na ATC- zakup manji za 50 odsto (foto,video)

Datum:

Share post:

Nakon nedavne odluke Gradskog štaba za vanredne situacije Bijeljina da, zbog ekonomskih posljedica izazvanih virusom korona, pomogne zakupcima tezgi na Agrotržnom centru, tako što će im umanjiti kirije za 50 odsto, gradonačelnik Mićo Mićić posjetio je danas ove vrijedne ljude i poručio im da Gradska uprava osjeća njihove probleme i čini sve da ih riješi.

„Osim ugostiteljskog i turističkog sektora i ova oblast veoma je pogođena posljedicama korone. Zato smo odlučili da ovim ljudima pomognemo, na način da im kirije od oktobra do janura smanjimo za pola. Time ćemo pomoći ne samo njima, nego i preduzeću „Grad“, koje je odnedavno prešlo u vlasništvo Grada“ – istakao je gradonačelnik Mićić, dodajući da se nada da će ova mjera pomoći zakupcima da opstanu i prehrane svoje porodice u ovako teškom vremenu.

Upravnik Agrotržnog centra Milan Ljubojević izrazio je zadovoljstvo zbog pomoći Grada.

TESTNA REKLAMA

 „Rukovodstvo preduzeća „Grad“  razgovaralo je sa gradonačelnikom prije 15-ak dana i, kao što vidite, on je došao da ispuni svoje obećanje da će Gradska uprava pomoći zakupcima 172 štanda i našem preduzeću“ – naglasio je Ljubojević.
Zakupac Zora Simeunović kaže da će im ovo značajno smanjenje kirije pomoći da se održe.

„Sad ne radimo ništa. Kao što vidite, nema kupaca. Nismo imali školske mature, nema stranaca, nema svadbi, nemamo ništa, sve se svodi na ništa. Ova pomoć nam znači mnogo, da preživimo.  Kirije su od 250 do 520 KM. Moja iznosi 360 KM. Zahvalni smo i rukovodstvu preduzeća „Grad“ i gradonačelniku Mićiću“ – kaže Simeunovićeva.

Gradonačelnik Mićić i rukovodstvo preduzeća „Grad“ saglasili su se da će, u skladu sa razvojem situacije u vezi sa virusom korona, donositi odgovarajuće mjere i nakon januara, da bi se zakupcima na Agrotržnom centru i njihovim porodicama obezbijedila egzistencija. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...