BIJELJINA: Položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu položeno cvijeće povodom Dana Republike Srpske.

“Danas obilježavamo rođendan Republike Srpske, one Republike koju smo mi borci stvarali u teška ratna vremena. Mnogo naših saboraca je dalo svoje živote, krv i dijelove tijela u stvaranje Republike Srpske. Ja često ističem da Republiku moramo čuvati kao zjenicu oka svoga”, rekao je Ratomir Draganić, borac I kategorije, ratni vojni invalid odlikovan Karađorđevom zvijezdom i komadant 4. odreda specijalne brigade Policije.

Vijence i cvijeće na spomenik su položili Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević, kao i Boračka organizacija RS, Treći pješadijski RS puk Oružanih snaga BiH, Policijska uprava Bijeljina, poslanici u narodnoj skupštini BiH i NSRS, odbornici SG Bijeljina, Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Udruženje  porodica nestalih boraca i civila, Udruženje veterana “Garda Panteri”, Udruženje građana “Veterani RS”, prisutni građani.

”RS postoji 31 godinu i to je naša vječna tvorevina. Najsrećniji smo mi borci koji danas obilježavamo Dan Republike Srpske. Mnogi borci su izgubili svoje živote braneći je, mnogi su proveli najteže dane braneći je, zato smo mi jedini koji ćemo odlučivati kad ćemo obilježavati njen Dan”, istakao je Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

Željka Gajić, dijete palog borca, čiji je otac poginuo pred kraj rata, boreći se za Republiku, rekla je da ona, koja konstantno radi sa boračkom populacijom, dodatno zna koliko njima znači Dan Republike Srpske, jer su njihovi najmiliji dali za Republiku sve što su imali.

Nakon polaganja vijenaca i cvijeća, prisutni su posjetili Spomen sobu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...