Bijeljina: Pokloni za osnovce u Kojčinovcu s ciljem zaštite ekologije

Datum:

Share post:

Područnom odjeljenju Osnovne škole „Meša Selimović“ u Kojčinovcu gradonačelnik Mićo Mićić uručio je danas deset sadnica javora, što je još jedna akcija ozelenjavanja u okviru akcije „April, mjesec čistoće“. 

– Pored ozelenjavanja školskih dvorišta, cilj nam je da se djeca što više obrazuju o značaju zaštite životne sredine i da nauče da čuvaju drveće – naveo je gradonačelnik Bijeljine.

– Dobili smo informaciju da se u ovoj školi povećava broj učenika i zato smo je odabrali da je posjetimo tokom akcije „April, mjesec čistoće“. Nadamo se da ćemo na ovaj način probuditi svijest kod najmlađih o zaštiti ekologije – naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

Ovom prilikom službenici  gradskog Odjeljenja komunalne policije su učenicima održali predavanje o ekologiji, a članovi Udruženja ribolovaca „Riba“ iz oblasti zaštite voda. 
Učenicima su podjeljeni i leci „April – mjesec čistoće“, propagandni materijal o značaju čistih voda, kao i 20 članskih karata za sportske ribolovce do 14 godina, a najbolja učenica u ovom područnom odjeljenju dobila je štap za pecanje.

TESTNA REKLAMA

Slične edukativne aktivnosti sprovedene su danas i u OŠ „Jovan Dučić“ u Patkovači, a sutra će biti održane u još tri  škole – OŠ „Vuk Karadžić“ na Ledincima, OŠ „Knez Ivo od Semberije“ u Koviljušama i OŠ „Petar Kočić“ u Brocu.

Izvor: Gradska uprava
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

VRIJEME DANAS svježije

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS svježije

Prepodne na zapadu osveženje uz oblačno i vetrovito vreme sa povremenom kišom i pljuskovima, u ostalim predelima sunčanije...

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...