BIJELJINA: Pojas vezuje samo 67 odsto vozača

Datum:

Share post:

Sigurnosni pojas u automobilu vezuje svega 67 odsto vozača u RS, što predstavlja uspjeh, ukoliko se ima u vidu podatak da je u 2000. godini tu radnju praktikovalo svega 1,7 odsto vozača, izjavio je generalni sekretar AMS RS Ranko Babić, otvarajući manifestaciju „Dani saobraćaja RS 2019“, koja je održana na gradskom trgu u Biejljini.

Babić kaže da AMS RS već devetnaest godina organizuje takmičenje „Djeca u saobraćaju“, edukujući na taj način najmlađe o pravilima ponašanja u saobraćaju.

„Svake godine edukujemo oko 3.000 djece uzrasta od 10 do 12 godina o poštovanju saobraćajnih propisa. To su naši budući vozači, učesnici u saobraćaju i važno nam je da poznaju pravila. Ova manifestacija počinje svake godine u Tesliću, a završava se  u Doboju, na Saobraćajnom fakultetu“, kaže Babić.

Babić ističe da su djeca u Bijeljini mogla vidjeti brojna praktična sredstva, kao što su simulatori upotrebe sigurnosnog pojasa, „pijane naočare“, a organizovano je i učešće u kvizu namijenjeno građanima uzrasta od sedam do 77 godina.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je izuzetno važno povećati svijest građana o poštovanju saobraćajnih pravila.

TESTNA REKLAMA

„ Bezbjednost je najvažnija u saobraćaju, te stoga apelujem da svi poštuju pravilo vezivanja sigurnosnog pojasa, da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje i da se pridržavaju preporuka AMS RS. Time će biti spriječene mnoge nezgode u saobraćaju“, kaže Mićić.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...