BIJELJINA: Podsticaji za samozapošljavanje

Datum:

Share post:

Gradska uprava Grada Bijeljina i JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“ raspisali su Javni poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima na teritoriji Bijeljine, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a u cilju podrške samozapošljavanju i razvoju zanatstva.

Vrijednost programa iznosi 40.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 50 odsto sredstava, a preostalih 50 odsto Programa finansiraće Zavod za zapošljavanje.

Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – Biro Bijeljina, koja su nastanjena na području Grada Bijeljina i starija od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa – demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; djeca poginulih boraca VRS; nezaposlena lica preko 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili obrazovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva; mladi sa VSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji duže od 6 mjeseci.
 
Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam lica. U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je do 20. decembra 2020. godine, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
 
Više detalja o Javnom pozivu nalazi se na linku:
https://www.gradbijeljina.org/sr/news/undefined/4/3845..html
https://www.gradbijeljina.org/sr/news/undefined/4/3845..html

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...