BIJELJINA: Podnesen izvještaj ZA UTAJU POREZA protiv odgovornog lica ''Shop&Go''

Datum:

Share post:

Poreska uprava Republike Srpske je u proteklih devet mjeseci nadležnim tužilaštvima u Srpskoj dostavila 19 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet RS za 1,85 miliona maraka.

Kako nam je potvrđeno, izvještaji su, prije svega, podneseni zbog utaje poreza i doprinosa, ali i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, te nepravilnog izdvajanja sredstava, zaključivanja štetnog ugovora i drugo.

Naime, od januara do septembra najviše izvještaja nadležnim tužilaštvima, njih 13, podneseno je zbog utaje poreza i doprinosa, odnosno zbog sumnje da su odgovorna lica u 13 preduzeća utajila poreze i doprinose u ukupnom iznosu od 1.225.606 maraka štete za budžet RS.

"Za ovo krivično djelo izvještaji su podneseni protiv odgovornih lica u preduzećima AD 'Goinfo' Banjaluka, DOO 'Euro K 2007' Banjaluka, Rukometni klub veterana Prijedor, DOO 'Agrocom VD' Srbac, DOO 'Klub Aparthotel Vučko' Pale, DOO 'Shop&Go' Bijeljina, DOO 'Boden Agrar JS Sema' Banjaluka, DOO 'Mald' Gradiška, zatim DOO 'Masa' Banjaluka, 'Happy planet' Laktaši, DOO 'Drvo eksport' Teslić, te protiv lica Neven Rakić i Irina Viktorovna Isupova", rekli su iz Poreske uprave RS.

TESTNA REKLAMA

Pored toga, u proteklih devet mjeseci Poreska uprava RS je nadležnim tužilaštvima podnijela i dva izvještaja protiv odgovornih lica u dva preduzeća zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, čime je po budžet RS pričinjena šteta od 41.798 KM.

"Izvještaji su zbog ovog krivičnog djela podneseni protiv odgovornih lica u preduzećima AD 'Malpreh' Banjaluka i DOO 'HA-grad' Teslić", rekli su iz Poreske uprave RS.

Dva izvještaja, kako nam je potvrđeno, nadležnim tužilaštvima podnesena su i protiv odgovornih lica u DOO "Dva javora" Pale i u Komunalnom preduzeću "Cvrcka" Kneževo, zbog sumnje u nepravilno izdvajanje sredstava, čime je po budžet RS pričinjena šteta u ukupnom iznosu od 534.500 KM.

Nadležnom tužilaštvu je, dodaju iz Poreske uprave RS, podnesen i izvještaj zbog sumnje da je odgovorno lice u preduzeću AD "Put" Banjaluka počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje poslovnih knjiga.

"U ovom periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je i izvještaj protiv odgovornog lica u DOO 'Handy pet' Banjaluka, zbog sumnje u postojanje krivičnog djela zaključenje štetnog ugovora, čime je po budžet RS pričinjena šteta u iznosu od 53.792 KM", rekli su iz Poreske uprave RS.

Inače, u istom periodu prethodne godine Poreska uprava Republike Srpske je nadležnim tužilaštvima u RS dostavila takođe 19 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet RS za 1,9 miliona maraka.

"Ovi podaci pokazuju da je i u 2019. godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela. S tim u vezi, naglašavamo da će inspektori Poreske uprave RS i u narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske", rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...