BIJELJINA: Počeo TURNIR "RS ČELENDŽ" povodom Dana Republike

Datum:

Share post:

U hotelu Moskva, Etno sela ’’Stanišići’’ danas je počeo 2. Međunarodni "RS čelendž turnir" u kjokušin karateu, koji se održava povodom 9. januara – Dana Republike, a turnir je okupio oko 30 takmičara iz Srpske, Srbije, Švedske i Rumunije.
 
Specijalni gost turnira je predsjednik Evropske karate organizacije /EKO/ Šihan Koen Šarenberg iz Holandije i glavni evropski sudija za ovaj specifični stil karatea Jan Bulov iz Danske.
 
Ovogodišnji turnir imati takmičarski dio, u kojem će se boriti seniori, te revijalni dio, na kojem će nastupiti djeca uzrasta od osam do 10 godina, kao i djevojke i veterani.
 
"Cilj turnira je afirmacija kjokušin karatea u Republici Srpskoj i BiH, kao i pravih vrijednosti u sportu, a to je poštovanje protivnika. Iako je ovo veoma težak stil, nije nedostižan i u klubu smatramo da je teži put ispravniji", rekao je Igor Ranković, predsjednik Šinkjokušin kluba "TRB".

Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina je tom prilikom primio zahvalnicu od organizatora turnira.

Slavenko Ristić, Predrag Jović, Nemanja Majdov
 
Za pobjednike turnira u seniorskoj kategoriji predviđena je i novčana nagrada od 1.000 evra.
 
 Pokrovitelj turnira je kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/.
 
Osnivači kluba Šinkjokušina u BiH /KSBiH/ i kluba "TRB" u Bijeljini i inicijatori turnira su Ranković i generalni direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, šotokan šampioni i reprezentativci bivše Jugoslavije.
 
Ranković i Ristić polagali su za 1. Dan Šinkjokušina kod Mareka Kubeka, predsjednika austrijske Kjokušin karate organizacije /AKKO/, koji je i supervizor KSBiH.
 
Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...