BIJELJINA: Počelo asfaltiranje pijačnog prostora na Agrotržnom centru

Datum:

Share post:

Bijeljinski Agrotržni centar “Knez Ivo od Semberije” za desetak dana dobiće novi izgled jer je nedavno počelo asfaltiranje pijačnog prostora, za šta je izdvojeno 250.000 maraka.

U preduzeću “Grad”, koje gazduje tim prostorom, ističu da je planirano asfaltiranje 7.500  metara kvadratnih prostora, a nakon završetka radova zakupci na kvantaškoj pijaci imaće daleko bolje uslove za rad.

– Biće označena mjesta na kojima zakupci prodaju robu, a riječ je uglavnom o poljoprivrednim proizvodima. Na taj način moći ćemo da primimo više korisnika usluga kvantaške pijace – rekao je direktor preduzeća “Grad” Slaviša Cacanović.

Akcionarsko društvo “Grad” dobilo je garanciju Vlade Republike Srpske za kreditno zaduženje od 950.000 KM, a novac će biti iskorišćen za investicije na Agrotržnom centru.

TESTNA REKLAMA

Zakupci prodajnog prostora, ali i Semberci koji svakodnevno pazare na pijaci ističu da će tržnica biti znatno uređenija.

– Mnogo će nam značiti da možemo normalno da složimo robu, biće urednije, čistije, bez prašine, a i kupcima je odmah lakše da priđu vozilima i kolicima i da natovare robu koju kupe – rekao je jedan od prodavaca koji svoje proizvode dovozi na pijacu.

Cacanović ističe da je u narednom periodu planirana izgradnja zatvorenih objekata za pijačnu prodaju na kvantaškoj pijaci po uzoru na beogradsku veletržnicu.

– Dio novca biće uložen i u rekonstrukciju hale buvlje pijace, sređivanje krova, sistema grijanja, vodovodnih instalacija i hlađenja prostora – dodao je Cacanović.

Paralelno sa ovim aktivnostima u toku su i pripreme za 18. sajam poljoprivrede “Interagro” koji će na tom prostoru biti održan od 20. do 22. septembra. Ove godine i manje lokalne zajednice dobiće šansu da se predstave na toj manifestaciji.

– Već smo posjetili desetak lokalnih zajednica, a planiramo da posjetimo još 20 jer želimo da damo šansu i manjim i nerazvijenim opštinama u Srpskoj, za koje imamo posebne pogodnosti da izlože zanimljive proizvode iz njihovih sredina – naveo je Cacanović.

Prema njegovim riječima, partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Vojvodine, a očekuje se učešće oko 150 izlagača. Na sajmu poljoprivrede biće izložba stoke, poljoprivredne mehanizacije, te štandovi u halama za izlaganje eksponata koje, prema procjeni organizatora, posjeti oko 10.000 ljudi.

Izvor: glassrpske.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...

Srbija donirala prvih 10 miliona za autoput Bijeljina-Rača

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Srbije od 10 miliona evra namijenjenu za finansiranje radova na izgradnji autoputa...