Radovi na izgradnji zgrade doma kulture u Batkoviću počeli su juče. Početku prve faze radova prisustvovao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović koji je tom prilikom rekao da je za ovo sembersko selo 26. septembar veliki dan.

– Nakon nekoliko decenija obećanja od strane prethodnih političkih garnitura, ovo selo će konačno dobiti novu, savremenu, zgradu doma kulture – rekao je Petrović i dodao da su u Batkoviću, osim za ovaj objekat, sredstva iz gradskog budžeta, između ostalog, izdvojena i za izgradnju bine na otvorenom u parku „Lipik“, na kojoj su radovi već počeli prošlog mjeseca.

Mladi mještani Batkovića već dugi niz godina koriste prostorije nekih postojećih objekata za održavanje časova folklora i druge društvene aktivnosti. Izgradnjom novog doma kulture, biće stvoreni odgovarajući uslovi za njihov rad, kakve i zaslužuju, ali i za održavanje drugih kulturno-umjetničkih događaja.

Gradonačelnik se osvrnuo na detalje vezane za iznevjerena obećanja koja su se ticala izgradnje jednog ovakvog objekta.

– O izgradnji nove zgrade doma kulture prethodnici su pričali godinama, bolje rečeno decenijama unazad. Međutim, sve su to bila prazna obećanja, jer o realizaciji ideje izgradnje nije u prethodne četiri godine pronađen ni jedan dokument u Gradskoj upravi, čak ni inicijativa, a to govori mnogo – istakao je Petrović.

Imajući sve navedeno u vidu, odnosno zatečeno stanje, Gradskoj upravi nije preostalo ništa drugo do da se bavi rješavanjem pomenutog problema. Izrađeno je idejno rješenje i projektno-tehnička dokumentacija, a u maju tekuće godine već je bio raspisan tender za izbor napovoljnijeg ponuđača za izvođenje građevinskih radova. Prva faza izgradnje će koštati 140.000 konvertibilnih maraka, dok je ukupna vrijednost radova 1.100.000 KM.

Šef Kabineta Gradonačelnika Milan Lazarević, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Petroviću i podsjetio da su u prethodne četiri godine ulaganja u ovo selo i za potrebe omladine, djece i drugih generacija bila nikad veća, te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti, jer prostora za unapređenje infrastrukture u Batkoviću, ali i Semberiji uopšte, uvijek ima.

– Raduje nas činjenica da ima potrebe za objektima ove namjene u selima, jer to znači da se drušveni život vraća u seoska područja, a dok postoje sela, postojaće i država i narod – ocijenio je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име