BIJELJINA: Petrović nastavlja dobru tradiciju pružajući podršku djeci sa poteškoćama u razvoju

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović organizovao je novogodišnje druženje za djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu iz hraniteljskih porodica i iz Dnevnog centra za djecu u riziku.

Petrović je istakao da prijem treba da pokaže djeci i njihovim roditeljima da nisu zaboravljeni ni u ovim teškim vremenima i da se Gradska uprava trudi da im pomogne i olakša svakodnevne probleme sa kojima se susreću.

 „Iz lokalnog budžeta za dijete iz hraniteljske porodice koje nema poteškoće u razvoju izdvaja se 824 KM, a za zdravo dijete 637 KM. Naš cilj je da radimo na preventivnoj, bazičnoj i sekundarnoj rehabilitaciji i socijalnoj inkluziji svih kategorija i damo doprinos poboljšanju statusa naše djece“, istakao je Petrović.

Zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković rekla je da ova institucija preduzima aktivnosti na izradi dugoročnog strateškog dokumenta, koji će omogućiti unapređenje položaja ovih osjetljivih grupa.

TESTNA REKLAMA

„Dokument će definisati  aktivnosti na nivou lokalnih zajednica, s ciljem daljeg poboljšanja statusa ove djece. Međutim, posebno nas raduje što je na naš prijedlog  prošle godine Gradska uprava omogućila besplatan boravak u vrtiću za djecu iz hraniteljskih porodica“, poručila je Vukovićeva.

Damir Radenković, iz brčanskog Omladinskog centra „Vermont“, koji je ovom prilikom za bijeljinske mališane obezbijedio novogodišnje paketiće i organizovao predstavu „Veseli školarac“ , rekao je da ovaj Centar već dvije godine ima potpisan sporazum sa Gradskom upravom Bijeljina, na osnovu kojeg se u kontinuitetu uspješno provodi niz aktivnosti, s ciljem jačanja civilnog i nevladinog sektora.

„Opredijelili smo se da paketićima i predstavom obradujemo djecu kojoj je pružena  najmanja pažnja u našem društvu. Ovakvim i sličnim aktivnostima pokušavamo tokom čitave godine ukazati na značaj unapređenja njihovog položaja i vjerujem da ćemo zajedno sa Gradskom upravom Bijeljina još više ojačati njihov status“, zaključio je Radenković.

Novogodišnji prijem za djecu iz ovih kategorija, prilika je da se ukaže na potrebu daljeg unapređenja položaja djece iz osjetljivih kategorija.

U Bijeljini je registrovano 25 hraniteljskih porodica, a trenutno u njih 15 boravi 17 djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...