BIJELJINA: Petrović đacima čestitao polazak u školu (foto,video)

Datum:

Share post:

Ministarstvo, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savezom Srpske i svim institucijama sprovodi preventivne aktivnosti zaštite svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece.

„Budući da je danas prvi dan škole, pripremili smo predstavu koja će na prigodan način zabaviti djecu, a sa druge strane i njima i roditeljima dati osnovne smjernice za kretanje u saobraćaju, kako bi nivo svijesti bio podignut na viši nivo“, rekao je Ćorić.

On je pojasnio da je ova predstava do sada prikazana u 110 škola u Republici Srpskoj i dala svoje efekte.

Ćorić je naveo da je resorno ministarstvo, osim ovih aktivnosti čiji je cilj bezbjednost u saobraćaju, u prethodnom periodu posebnu pažnju obraćalo na bezbjednost korištenja interneta.

„Održali smo obuke sa nastavnicima i stručnim saradnicima u školama, koji preneseno znanje treba da prenesu roditeljima i djeci“, rekao je Ćorić.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Mladen Petrović izrazio je zadovoljstvo što je početak ove akcije upravo u Bijeljini, u jednoj od najvećih osnovnih škola u Republici Srpskoj – „Knez Ivo od Semberije“.

„Agencija za bezbjednost saobraćaja nastoji da putem najmlađih učesnika u saobraćaju djeluju i na ostale. Pripremili smo prigodne poklone i edukovati prvačiće, ukazujući im na potencijalne opasnosti koje u saobraćaju vrebaju na putu do škole. U posljednjih pet godina prosječno imamo dva poginula djeteta, a oko 24 povrijeđena. To mora biti smanjeno“, naglasio je Petrović.

Petrović je najavio i da će policija imati pojačano prisustvo u zonama oko škola, pogotovo u septembru.

Jelica Lubura, stručni saradnik u Službi za bezbjednost saobraćaja Auto-moto saveza Republike Srpske, rekla je da u saradnji sa više subjekata, među kojima i Ministarstvom saobraćaja Srpske i osnovnim školama, tradicionalno sprovodi aktivnost „Vozački, škola je za nas, opres je za vas“.

„Obraćamo se vozačima, roditeljima i samoj djeci. Od vozača tražimo opreznost u zonama, prvenstveno škola, odnosno kuda je velika frekventnost prolazaka djece. Saobraćajne nezgode sa djecom su veoma teške, odnosno često završe sa tragičnim posljedicama“, napomenula je Lubura.

Lubura je od roditelja tražila da budu uzorni i svojim bezbjednim ponašanjem u saobraćaju djeci daju pozitivan primjer.

Direktor Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ Radenko Savić rekao je da ovu školu pohađa ukupno 1.630 učenika, a centralni objekat nalazi se uz frekventnu saobraćajnicu.

„Izgrađen je semafor za pješake koji je doprinio bezbjednosti za sve đake, ali i zaposlene“, rekao je Savić i dodao da su u ovu školu upisana 204 prvačića.

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvjete i kulture, Auto-moto savezom Republike Srpske i jedinicama lokalne samouprave i ove godine kao i prethodnih godina realizuje preventivnu aktivnost „VOZAČI, ŠKOLA JE ZA NAS, OPREZ JE ZA VAS“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...