BIJELJINA: Petrović đacima čestitao polazak u školu (foto,video)

Datum:

Share post:

Ministarstvo, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savezom Srpske i svim institucijama sprovodi preventivne aktivnosti zaštite svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece.

„Budući da je danas prvi dan škole, pripremili smo predstavu koja će na prigodan način zabaviti djecu, a sa druge strane i njima i roditeljima dati osnovne smjernice za kretanje u saobraćaju, kako bi nivo svijesti bio podignut na viši nivo“, rekao je Ćorić.

On je pojasnio da je ova predstava do sada prikazana u 110 škola u Republici Srpskoj i dala svoje efekte.

TESTNA REKLAMA

Ćorić je naveo da je resorno ministarstvo, osim ovih aktivnosti čiji je cilj bezbjednost u saobraćaju, u prethodnom periodu posebnu pažnju obraćalo na bezbjednost korištenja interneta.

„Održali smo obuke sa nastavnicima i stručnim saradnicima u školama, koji preneseno znanje treba da prenesu roditeljima i djeci“, rekao je Ćorić.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Mladen Petrović izrazio je zadovoljstvo što je početak ove akcije upravo u Bijeljini, u jednoj od najvećih osnovnih škola u Republici Srpskoj – „Knez Ivo od Semberije“.

„Agencija za bezbjednost saobraćaja nastoji da putem najmlađih učesnika u saobraćaju djeluju i na ostale. Pripremili smo prigodne poklone i edukovati prvačiće, ukazujući im na potencijalne opasnosti koje u saobraćaju vrebaju na putu do škole. U posljednjih pet godina prosječno imamo dva poginula djeteta, a oko 24 povrijeđena. To mora biti smanjeno“, naglasio je Petrović.

Petrović je najavio i da će policija imati pojačano prisustvo u zonama oko škola, pogotovo u septembru.

Jelica Lubura, stručni saradnik u Službi za bezbjednost saobraćaja Auto-moto saveza Republike Srpske, rekla je da u saradnji sa više subjekata, među kojima i Ministarstvom saobraćaja Srpske i osnovnim školama, tradicionalno sprovodi aktivnost „Vozački, škola je za nas, opres je za vas“.

„Obraćamo se vozačima, roditeljima i samoj djeci. Od vozača tražimo opreznost u zonama, prvenstveno škola, odnosno kuda je velika frekventnost prolazaka djece. Saobraćajne nezgode sa djecom su veoma teške, odnosno često završe sa tragičnim posljedicama“, napomenula je Lubura.

Lubura je od roditelja tražila da budu uzorni i svojim bezbjednim ponašanjem u saobraćaju djeci daju pozitivan primjer.

Direktor Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ Radenko Savić rekao je da ovu školu pohađa ukupno 1.630 učenika, a centralni objekat nalazi se uz frekventnu saobraćajnicu.

„Izgrađen je semafor za pješake koji je doprinio bezbjednosti za sve đake, ali i zaposlene“, rekao je Savić i dodao da su u ovu školu upisana 204 prvačića.

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvjete i kulture, Auto-moto savezom Republike Srpske i jedinicama lokalne samouprave i ove godine kao i prethodnih godina realizuje preventivnu aktivnost „VOZAČI, ŠKOLA JE ZA NAS, OPREZ JE ZA VAS“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...