BIJELJINA: Pavlović banka kupila objekat “Agrosemberije“

Datum:

Share post:

Pavlović International Banka kupila je danas objekat “Agrosemberije” u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine za 43.000 KM, što je daleko ispod procijenjene vrijednosti te imovine.

Naime, na licitaciji u Osnovnom sudu u Bijeljini danas je prodata nekretnina Poslovnog zadružnog saveza „Agrosemberija“ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine.

Zgradu sa nadstrešnicom, na površini od 2.120 metara kvadratnih, kupila je Pavlović banka, kao jedan od hipotekarnih povjerilaca.

Banka od „Agrosemberije“ ukupno potražuje 358.000 KM po kreditu koji je odobren Zemljoradničkoj zadruzi „Međaši“ 2012. godine.

TESTNA REKLAMA

Objekat koji je Pavlović banka kupila procijenjen je na 84.800 KM, a banka ga je kupila za 43.000 KM.

Na prvoj licitaciji, organizovanoj sredinom maja, Pantelija Simić iz Gornjeg Dragaljevca za tu nekretninu ponudio je 39.000 KM. Zbog prigovora, licitacija je proglašena nevaljanom, jer je dopuna nalaza vještaka građevinske struke pokazala  da je vrijednost nekretnine daleko veća od prvobitno procijenjene.

Na ponovljenoj licitaciji Simić je odustao od kupovine ističući da „nekretninu ionako niko nije vidio i da je njena vrijednost procjenjivana iz Bijeljine, a ne na licu mjesta”, odnosno da ne vrijedi onoliko na koliko je procijenjena.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...