BIJELJINA: Otvoreno Šesto međunarodno takmičenje mladih pijanista na Slobomir P univerzitetu (foto)

Datum:

Share post:

Večeras je otvoreno je Šesto međunarodno takmičenje mladih pijanista na Slobomir P unioverzitetu. Na takmičenju učestvuje oko 279 takmičara iz 56 muzičkih škola i sa nekoliko muzičkih akademija iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.
Otvarajući ovo takmičenje, Dušan Regodić, rektor i redovni profesor Slobomir P univerziteta, podsjetio je da je Međunarodno takmičenje mladih pijanista  „SIMC 2019“ počelo prije jedanaest godina i da se održava svake druge godine.

„ Akademija umjetnosti je jedan od najboljih naših fakulteta koji obrazuje kadrove iz oblasti umjetnosti. Posebno smo ponosni što su ovdje, na ovom takmičenju, prisutni izuzetno nadareni mladi ljudi koji mogu ispoljiti dio svojih talenata i svoga znanja. Mladi pijanisti ovdje upoređuju i nadograđuju svoja znanja“, istakao je profesor Regodić, naglasivši da Slobomir P Univerzitet trenutno obrazuje oko 500 studenata na osnovnim i master studijama.

Magistar Aleksandra Radosavljević, umjetnički direktor Međunarodnog takmičenja mladih pijanista i vršilac dužnosti dekana Akademije umjetnosti na Slobomir P univerzitetu kaže da svake godine sve više takmičara učestvuje na ovom takmičenju.

TESTNA REKLAMA

„ Puno nam znači prisustvo eminentnih muzičkih stručnjaka u stručnom žiriju ovog takmičenja.  Takmičari će iskazati svoja znanja i muzičke vještine u više disciplina, kao što su klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir. Ovo je za nas četvorodnevni praznik posvećen „kralju“ muzike – klaviru. Organizovali smo i klavirske radionice, što će učenicima pomoći da steknu nova znanja iz ove oblasti“, kaže profesor Aleksandra Radosavljević.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

RADNIK SVE JAČI: BOJAN BURAZOR STIGAO U SEMBERIJU

Radnik iz Bijeljine je svakim danom sve jači, a novo ime je igrač bogatog iskustva, Bojan Burazor. Sadržaj se...

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...