BIJELJINA: Otvoren Turnir u preciznom streljaštvu – SK “TRB“ ima ugled koji će da raste u narednom periodu (foto)

Datum:

Share post:

U sklopu obilježavanja Pantelinskih dana, drugu godinu zaredom, danas se održava Turnir u preciznom streljaštvu. Ove godine, turnir je dobio međunarodni karakter.

„Zadovoljni smo brojem prijavljenih takmičara. Pozvali smo goste iz zemalja okruženja, ali je period godišnjih odmora i gužve su na granici, pa nisu mogli svi da se odazovu. Danas su sa nama gosti iz Srbije i najavili su se gosti iz Hrvatske i Makedonije. Nama je čast da nam gostuje Duško Petrov, reprezentativac Srbije u streljaštvu, gosti iz SAJ MUP RS, gosti iz Centar za obuku MUP RS, gosti iz nekoliko klubova Srbije, RS i BiH s kojima više godina sarađujemo“, rekao je Predrag Rakić, predsjednik Streljaškog kluba „TRB“ iz Bijeljine.

Danas je organizovano pucanje na 15 metara u kružnu metu R50. Takmičari koriste klubske pištolj, a kao glavnu nagradu u muškoj konkurenciji, SK „TRB“ je obezbijedio novi pištolj RS9 Vampir koji još uvijek ne postoji u zvaničnoj prodaji.

TESTNA REKLAMA

Nikola Marić, potpredsjednik Streljačkog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo zbog učešća na današnjem bijeljinskom takmičenju.

„Poseban je značaj protokola o saradnji Streljačkog saveza Srbije i Streljačkog saveza RS koji se sprovodi već više godina kroz saradnju u našem razvojnom programu. Ta saradnja se sprovodi kroz gostovanje strelaca iz RS na takmičenjima pod jurisdikcijom Streljačkog saveza Srbije na nacionalnim takmičenjima. Svake godine organizujemo kamp za mlađe kategorije u Karatašu u Omladinskom kampu kom godinama unazad prisustvuju i mladi strelci iz RS. Perspektivan strelac bijeljinskog SK „TRB“ Sofija Rakić je tamo ove godine na obostrano zadovoljstvo. Sofijini rezultati su primijetni i kod nas“, rekao je Marić i dodao da je Sofija učestvovala na više takmičenja i svojim rezultatima skrenula pažnju na sebe.

Duško Petrov, reprezentativac Srbije u pucanju iz pištolja rekao je da je danas teško zainteresovati mlade za bilo šta, pa tako i za ovaj sport.

„U mom klubu u Kikindi trenutno ima 30-ak mladih članova, ali moramo mnogo da radimo sa njima da bi tu ostali. Generalno mlade interesovanje drži nekoliko nedelja i onda idu za nečim drugim što ih trenutno više privuče. Streljaštvo je mnogo lep sport i vremenom uđe u krv. Ja se njim bavim već 20 godina, a preko 15 godina sam član reprezentacije. Mnogo je putovanja, druženja, novih poznanstava i lepih trenutaka“, objasnio je Petrov.

Ljubiša Borovčanin, predsjednik Streljaškog saveza RS pohvalio je, ali i izrazio zahvalnost SK „TRB“ na dobroj organizaciji, ali i odzivu takmičara.

„Siguran sam da danas nisu u prvom planu rezultati, već prilika da se propagira streljački sport u duhu kampanje Streljačkog saveza RS – omasovljenje streljačkog sporta u RS, jačanje klubova i takmičarskog duha. Imamo podršku Streljačkog saveza Srbije koji nam je i uzor. Naša obaveza je da budemo na nivou zadatka. Domaćin je danas pokazao da, kad se hoće, nađe se način da se postignu dobri rezultati“, rekao je Borovčanin i istakao da je ovaj mladi klub već iznjedrio nekoliko značajnih imena koji su po rezultatima prešli granice RS i regiona – ovaj klub ima ugled koji će da raste u narednom periodu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...