BIJELJINA: Otvoren protivgradni centar u Golom brdu (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Golom brdu kod Bijeljina otvoren protivgradni centar, jedan od tri koji su urađeni u Bijeljini. Pored ovog protivgradnog centra, napravljeni su još u Trebinju i Gradišci.

“Ovaj centar je napravljen sa ciljem da se skladište rakete za sto protivgradnih stanica na području Semberije i Posavine. Ovo je urađeno u sklopu projekta koji je Vlada odobrila protivgradnoj zaštiti, a za koji je podignut kredit od 25 miliona maraka. Sad smo u postupku izrade protivgradnih stanica u području od Bratunca uz granicu sa Srbijom do granice sa Srbijom i Crne Gore. U narednom periodu biće urađeno i to uz pomoć Republike Srbije koja učestvuje sa dva miliona eura”, rekao je Zoran Maletić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Kako je rekao, za ovaj centar u Bijeljini i radar na Jahorini, uloženo je devet miliona konvertibilnih maraka.

“U zadnjih pet godina poljoprivredni prozivođači na području Semberije, Majevice i Srbije nemaju značajnijih šteta. Šteta će uvijek biti, ali su svedene na minimum”, istakao je Maletić.

Vojin Mitrović, ministar komunikacije i prometa u BiH, objasnio je da je Vlada Republike Srpske, pored ulaganja u protivgradnu zaštitu RS uradila i pristupni put koji je bio neophodan kako bi se povezao Grad i Golo Brdo.

“Urađeno je i dodatno ulaganje da se grad poveže sa ovim susjednim selom u dužini od 1.700 metara. Ovo je samo još jedan od dokaza da aktuelna vlast vodi računa o svim projektima koji se grade u RS iako je ovaj put u nadležnosti lokalne zajednice. U ovom trenutku nemamo razumjevanje lokalne zajednice, pa je Vlada izdvojila sredstva”, objasnio je Mitrović.

Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza RS rekao je da je ovaj projekat bio ne samo u interesu građana, nego i u interesu Ministarstva poljoprivrede zbog objekta koji se nalazi na ovoj lokaciji.

“Ovo je sigurno jedan od najmodernijih protivgradnih centara koju imamo u RS i koja brani nebo Semberije, koja je zaštita poljoprivrednim proizvođačima. Možda nije bilo dovoljno prilike ni mogućnosti da se ovo sve ispromoviše u moru aktivnosti koje se rade u okviru Ministarstva poljoprivrede i Vlade RS, ali zasigurno je jako bitna i važna stvar za Republiku Srpsku i Semberiju. Takođe, i ova putna komunikacija je nešto što će promijeniti i popraviti životni standart građana Golog Brda. Moram da kažem da je ovo projekat koji se zagovara više od 30 godina, a nikad nije bilo mogućnosti ni spremnosti, međutim, Vlada RS je našla mogućnost da se ovo završi na zadovoljstvo svih nas u Bijeljini”, zaključio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...