BIJELJINA: Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić ŽELI OBNOVU PROCESA

Datum:

Share post:

Zoran Pantić, čija je ekstradicija iz Švajcarske u Republiku Srpsku u toku, namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo, za šta je prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora, rekao je advokat Miodrag Stojanović.

 

"Pantić namjerava da podnese zahtjev za obnovu procesa, tvrdeći da nije učestvovao u tom ubistvu i da je to priznao pod batinama, te da traži da mu se u obnovljenom postupku omogući da kaže svoje mišljenje", rekao je Stojanović koji je danas dobio Pantićevo pismo upućeno 17. oktobra iz Švajcarske, u kojem je najavio ekstradiciju za 18. oktobar.

On u pismu moli Stojanovića da mu, kada dođe u Bijeljinu, pomogne oko pronalaska advokata, pošto ga Stojanović nakon 24 godine bijega i povratka u bijeljinski zatvor ne može braniti – jer mu je on prije 25 godina sudio, oglasio krivim za teško ubistvo i osudio na dugogodišnju kaznu zatvora.
Advokat podsjeća da je Pantić otišao na izdržavanje kazne, pobjegao iz zatvora, napustio zemlju i nestao.

TESTNA REKLAMA

Presuda Pantiću je pravosnažna, ističe Stojanović, pa će nastaviti da izdržava kaznu.

"Filmska je priča o tome kako je pobjegao, došao do Švajcarske i promijenio identitet, izigrao vlasti Švajcarske, oženio njihovu državljanku i dobio švajcarsko prezime, državljanstvo, dvije kćerke i unuče", kaže Stojanović, što je Pantić naveo u pismu.

Do 19.00 časova Pantić još nije stigao u Kazneno-popravni zavod u Bijeljini.
Zoran Pantić osuđen je za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića.
Prije 24 godine pobjegao je iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj, a ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...