Bijeljina: Oštećeno sedam romskih spomenika

Datum:

Share post:

Na romskom groblju u Bijeljini, vandalskim činom, oštećeno je sedam spomenika porodice Husić i njihovih srodnika, a cijeli slučaj prijavljen je bijeljinskoj policiji.

Vijest o ovom nemilom događaju, porodicu Husić, sestru Nevresu i brata Fikreta, zatekla je u Njemačkoj, gdje već 30 godina žive i rade.

Nevresa Husić nesrećnim slučajem izgubila je ćerku od pet i po godina, dok je Fikretov sin, od samo osamnaest mjeseci podlegao bolesti. 

Tijela preminule djece, roditelji su donijeli na porodično groblje u Bijeljinu.

TESTNA REKLAMA

“Oni koji su ovo uradili, išli su na to da povrijede nas roditelje još jednom. Zar im nije dosta?!”, kžae majka Nevresa, plačući nad oštećenom spomen pločom svoje ćerke.

Fikret Husić kaže da je o cijelom događaju obavještena policija, od koje očekuju da počinioci budu pronađeni i kažnjeni za učinjeno.

Da se ovakvi i slični incidenti ne bi dešavali u buduće, porodica Husić ima namjeru da u dogovoru sa Islamskom zajednicom, gradonačelnikom Bijeljine i ostalim porodicama, čiji pokojnici leže na ovom groblju, pokrene inicijativu za jačim i boljim obezbjeđenjem groblja, postavljanjem sigurne ograde, nadzornih kamera i zapošljavanjem čuvara.

Izvor: rtvbn.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...