U Bijeljini je danas održana redovna izborna Skupština Područna zanatsko preduzetnička komore na kojoj je verifikovan novi četvorogodišnji mandat organima upravljanja. Područna zanatsko preduzetnička komora Bijeljina okuplja oko 5.000 preduzetnika na području sjeveroistočnog dijela Srpske od Pelagićeva do Vlasenice.

Bez Zanatsko preduzetničke komore, njenog rada i angažmana s ciljem poboljšanja privrednog ambijenta i unapređenja preduzetničke djelatnosti bilo bi gotovo nemoguće govoriti o napretku i pozitivnim rezultatima u preduzetništvu i zanatstvu, kaže predsjednik Republičke komore. Najbitnije je kaže on što je među preduzetnicima sve više mladih ljudi koji su shvatili da bez organizovanja nema napretka.

Zanatsko preduzetnička Komora regije Bijeljina organizuje i okuplja preduzetnike sa područja sjeveroistočnog dijela Republike Srpske, na kome djeluje oko 5.000 preduzetnika u dva grada i deset opština. Jasni su u stavu da su preduzetništvu neophodne određene povlastice.

Ovo je godina u kojoj nam predstoji donošenje novog Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti podsjetio je Milorad Stević na sjednici Skupštine ove područne komore.

Kaže da je neophodno i da Komora bude više uključena u preduzetničke aktivnosti, bar kada je riječ o dostupnim podacima i statistici do koje kaže on nije lako doći, pa se često luta sa podacima o broju prijavljenih i odjavljenih zanatsko-preduzetničkih radnji tokom godine.

Najavljeno je ovom prilikom i da će regionalni sajam ženskog preduzetništva biti održan 30. septembra na Gradskom trgu u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име