BIJELJINA: Održan ljetni koncert SKUD “Lazarica“ iz Batkovića

Datum:

Share post:

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Lazarica“ iz Batkovića, koje iza sebe ima petnaest uspješnih godina postojanja, održalo je sinoć, u dvorištu osnovne škole, tradicionalni ljetni koncert pod nazivom „Graja lipovog gaja“.

Čast da otvori koncert pripala je gradonačelniku Ljubiši Petroviću, a kao gosti nastupili su SKUD „Ražljevo“ iz Ražljeva, KUD „Ostrovo“ iz Hrvatske i ansambl „Petropavlovski pojci“ iz Bijeljine.

Nastupilo je ukupno 120 mladih umjetnika koji neumorno čuvaju od zaborava najljepše srpske tradicionalne igre. Održavanje pomenutog koncerta podržali su i većinski finansirali mještani Batkovića, brojni semberski preduzetnici, Grad Bijeljina putem sufinansiranja projekata udruženja građana i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Prva „Graja lipovog gaja“ održana je 2016. godine u batkovljanskom parku „Lipik“. Tradicija se nastavila svakog jula naredne godine, osim u vrijeme pandemije virusa korona 2020. i 2021. godine.

TESTNA REKLAMA

Pored „Graje“, ovo kulturno-umjetničko društvo je u posljednjih sedam godina održalo šest domaćinskih koncerata u seoskoj sportskoj sali i Centru za kulturu „Semberija“.

Predsjednik „Lazarice“, Dragan Mihojlić, sa ponosom ističe nesebičnu pomoć umjetničkog rukovodioca i člana uprave LJubice Nikolić, Dragana Blagojevića i Jovana Rakića, te naglašava da njih četvoro ravnopravno vode „Lazaricu“, dobrovoljno i volonterski, iz ljubavi prema djeci, folkloru i svom selu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...