BIJELJINA: Odluka o radnom vremenu 1, 2. i 9. januara

Datum:

Share post:

Prvi dan Nove godine, 1. januar, neradni je dan, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, u Bijeljini su dužni da rade vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Drugog dana praznika 2. januara na području grada Bijeljina mogu da rade objekti u trgovinskoj i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske" Banjaluka najduže do 13.00 časova.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika, navodi se u odluci gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

TESTNA REKLAMA

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezni da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona na području grada Bijeljina.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada, ističe se u odluci. 

Na Dan Republike Srpske, u subotu, 9. januara, na području grada Bijeljine sve trgovinske i zanatsko-preduzetničke radnje, te prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske" mogu raditi najduže do 13.00 časova, a apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu da imaju redovno radno vrijeme, navodi se u odluci gradonačelnika Bijeljine o radnom vremenu tokom ovog praznika.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se rad u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona na teritoriji grada Bijeljine.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koje zahtijeva proces rada.

Na Dan Republike, 9. januara, dužni su da rade zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama.

"Ta preduzeća, ustanove i organizacije obavezna su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika", navedeno je u odluci.

U odluci se precizira da preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva propisan ovom odlukom gradonačelnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...