Bijeljina: Od ponedjeljka novo radno vrijeme gradske administracije

Datum:

Share post:

Radno vrijeme zaposlenih u Gradskoj upravi Bijeljine od ponedjeljka, 1. aprila, biće od 7.00 umjesto dosadašnjeg od 8.00 časova, najavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je rekao da će gradska administracija raditi od 7.00 do 15.00 časova, osim šalter sala koji su direktna usluga građanima i radiće bez pauze od 7.00 do 16.00 časova.

U dvije šalter sale u Bijeljini usluge građanima pružaju se na 16 šaltera, 11 u jednoj i pet u drugoj šalter sali.

"Ovo je način da pružimo bolju uslugu građanima, jer smo primijetili da dosta njih dolazi u Gradsku upravu već u 7.00 časova, a rad administracije počinjao je od 8.00 časova, nakon čega smo napravili anketu među radnicima i donijeli odluku o novom radnom vremenu", rekao je Mićić novinarima.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, ova odluka biće na snazi tokom perioda ljetnjeg računanja vremena, a istovremeno će se raditi analiza kod sugrađana da li je ova promjena radnog vremena bolja usluga i da li je treba zadržati.

Mićić je podsjetio da je radno vrijeme šalter sala u gradu ranijih godina produžavano u ljetnjim mjesecima i do 18.00 časova i da je bio uveden i rad subotom, ali da se to pokazalo kao nepotrebno.

Gradonačelnik je rekao da Gradska uprava Bijeljine nema viška zaposlenih i da je sa 390 službenika ispoštovan važeći zakon koji predviđa tri radnika u lokalnoj administraciji na 1.000 stanovnika.

"Mi smo zadnjih 15 godina vodili računa da ne povećavamo broj zaposlenih u administraciji i da saradnike i službenike biramo prema sposobnosti", naveo je Mićić.

Prema njegovim riječima, prosječna plata u Gradskoj upravi je 1.030 KM, a raspon plata od 800 do 3.000 KM.

Izvor: srna.rs

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...