BIJELJINA: Od ponedjeljka Gradska uprava počinje sa redovnim radom

Datum:

Share post:

Na teritoriji Grada Bijeljina, 375 lica je pod nadzorom, od toga 16 u bolničkom karantinu, 42 u karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“, a dvoje u Domu učenika. Od jutros, u Bijeljini imamo još jedno lice pozitivno na Covid-19, odnosno, lice koje je došlo sa liječenja iz Kliničkog centra Banjaluka.

„Na graničnom prelazu Rača prešlo je 261 vozilo, a na Pavlović mostu 64, dok Policijska uprava Bijeljina izdala je tri prekršajna naloga. Jedanaest lica je kažnjeno, jer nisu nosili masku i rukavice. Gradska uprava od ponedjeljka počinje sa radom u punom kapacitetu, uz poštovanje svih mjera. Dva puta su dezinfikovani svi ulazi i prate i dezinfikovane sve ulice. Od ponedjeljka i vrtići počinju sa radom, a prema anketi koju su direktori proveli, od 25 do 30 posto djece boraviće u vrtićima, gdje će, takođe, biti strogo poštovane higijensko-epidemiološke mjere“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je istakao da će iduće sedmice Gradska uprava obezbijediti još maski, ali i sredstava za dezinfekciju kako bi vrtići bili spremni. Pored toga, Gradski park će danas biti pokošen, a za vikend izvršena kompletna dezinfekcija, tako da će i on biti u funkciji od ponedjeljka.

„Epidemiološka situacija je pod kontrolom. Trenutno imamo dva registrovana na Covid-19, odnosno, od juče imamo novoregistrovanog pacijenta. To je muškarac srednje životne dobi koji nam dolazi iz Kliničkog centra Banjaluka, sa liječenja. Pacijent nema simptomatologiju, dobro se osjeća i smješten je u Dom učenika. Učinjena su testiranja svih osoba koja su bila u prvom i drugom kontaktu sa pacijentom. Jedan dio nalaza je negativan, a čekamo još 37 testova“, rekla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić i iskoristila priliku da čestita Svjetski dan Crvenog krsta i da podsjeti na bivšeg Generalnog sekretara CK RS, preminulog Đoku Mihajlovića.

TESTNA REKLAMA

Bijeljinska Bolnica je juče imala posjetu Republičke kontrole koja je sačinjena od tri epidemiologa i republičkog sanitarnog inspektora. Komisija je formirana sa namjerom da se prati sprovođenje prevencije, dijagnostike i liječenja pacijenata pozitivnih na Covid-19. Nakon obilaska svih prostorija, kako direktor Bolnice kaže, otišli su sa pozitivnim utiscima.

„Pod nadzorom imamo 375 osoba. U karantinu na graničnom prelazu Rača, jutros u 7.00 časova, imali smo dvije osobe od kojih je jedna iz naše lokalne zajednice. U Domu učenika imamo dvije osobe pozitivne na Covid-19 i one su bez tegova. U Karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“, od jutros imamo 42 osobe. S obzirom da su u međuvremenu stigli rezultati testiranja za četiri osobe, one će u toku dana biti premještene u kućni karantin. Čekamo 29 rezultata uzoraka koji su poslati u Banjaluku. Dom zdravlja je do sada testirao ukupno 305 osoba“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

On je naveo da Dom zdravlja od ponedjeljka nastavlja sanitarne preglede i da bi bilo poželjno da se zainteresovani prvo najave da bi se mogao napraviti raspored po kome će se u narednom periodu završiti sanitarni pregledi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...