BIJELJINA: OBNOVA CRKVE Svetih Petra i Pavla u JASENICI, osvećenje hrama 3.avgusta

Datum:

Share post:

U Gradskoj upravi Bijeljina održan je sastanak Organizacionog odbora za obnovu crkve Svetih Petra i Pavla u Jasenici, opština Srebrenik, na kojem je saopšteno da će osvećenje crkve biti održano 3. avgusta, uz prisustvo Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.
 
Predsjednik Građevinskog odbora za obnovu i izgradnju crkve Jovo Novaković izjavio je da je obnova počela u junu prošle godine i da se još čeka na završne radove unutar hrama.
 
,,Uspjeli smo da oživimo duhovnu vezu sa rodnim krajem. Jasenica postaje pusta, narod umire, ali mi koji živimo u drugim gradovima nismo je zaboravili. Prije rata u Jasenici, Potpeći, Tinji i Dragolji živjelo je 8.000 ljudi. Sa obnovom crkve, posjete rodnom mjestu su sve češće“, rekao je Novaković.
 
On je naveo da je crkva Svetih Petra i Pavla u Jasenici izgrađena 1874. godine, a da je prestala sa radom 1984. godine zbog neuslovnosti objekta za obavljanje vjerskih službi.
 
,,Tada je izgrađena nova crkva u centru sela, ali mi smo htjeli da obnovimo staru i u tome smo uspjeli. Pozivam sve vjernike, ali i komšije Hrvate i Bošnjake, da dođu na osvećenje i da prisustvuju arhijerejskoj liturgiji i druženju uz ručak“, poručio je Novaković.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: semberijainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...