BIJELJINA: Novi objekat na groblju u Donjoj Čađavici

Datum:

Share post:

U Donjoj Čađavici juče je osveštan i predat na korišćenje mještanima, novoizgrađeni objekat na seoskom groblju. Objekat pored prostorije za pomene ima sav potreban inventar i kuhinju, odnosno sve što je neophodno za vjerske obrede koji se obavljaju prilikom sahrana.

Za izgradnju kapele Gradska uprava je izdvojila 12.800 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH doniralo je 5.000 KM, dok su mještani dobrovoljnim prilozima sakupili oko 15.000 KM.

 
– Ovaj višenamjenski objekat  biće od višestrukog značaja za mještane, s obzirom na to da će svi vjerski obredi moći da se organizuju u njemu, a poslužiće tokom zimskih mjeseci i kao zaklon svima koji dolaze na groblje – zaključio je nakon predaje na upotrebu objekta gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Đojo Todorović, predsjednik mjesne zajednice Donja Čađavica, zahvalio je Gradskoj upravi i svima koji su pomogli u izgradnji novog objekta na groblju.

– Stari objekat je bio potpuno neuslovan i prokišnjavao je, pogotovo u zimskim mjesecima ali sada konačno imamo mogućnost da vjerske obrede organizujemo na groblju u dobrim uslovima – istakao je Todorović.

TESTNA REKLAMA

Seoski sveštenik Zoran Mihajlović je zahvalio svima koji su svojim donatorstvom i prilozima omogućili Donja Čađavica dobije prostorije u kojima mještani mogu na dostojanstven način ispraćati svoje najbiliže na vječni počinak.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...