BIJELJINA: Nivoi svih većih vodotoka u opadanju (video)

Datum:

Share post:

Iako je prethodne noći nivo rijeke Drine u Semberiji porastao za 62 centimetra, trenutno se bilježi njegovo znatno opadanje zbog smanjenja dotoka vode iz akumulacionih jezera hidroelektrana „Bajina Bašta“ i „Višegrad“, izjavio je šef Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina Drago Ristić.
 
– U toku noći je maksimalni vodostaj Drine iznosio 436 centimetara, a protok 1.920 metara kubnih u sekundi. Ova rijeka je izlila u priobalnom dijelu Janje, zaplavila dio vikendica i poljoprivrednog zemljišta, ali već sada je nivo vodostaja 409 centimetara, a protok 1.720 metara kubnih – istakao je Ristić.
 
Prema njegovim riječima, vodostaj Save je danas u 12.00 časova na vodomjernoj stanici u Jameni iznosio 918 centimetara, a granica redovne odbrane je na 970 centimetara.
 
– Mi ćemo, ako bude bilo potrebno, preći i na praćenje vodomjera u Rači, s obzirom na to da automatsko mjerenje ne radi i da je nivo potrebno očitavati ručno.  Nivo Save jeste u blagom porastu, ali to je normalno za ovakve situacije – naveo je Ristić.

 
Portparol „Voda Srpske“ Saša Mirić kaže da svi podaci sa terena pokazuju da je situacija na svim vodotocima u Republici Srpskoj stabilna.
 
– U opadanju su svi veći vodotoci kod kojih je prethodnih dana zabilježen porast usljed topljenja snijega i kišnih padavina. U opadanju su Sana, Vrbas, Bosna, Drina, a prognoze pokazuju da narednih dana neće biti padavina – naglasio je Mirić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...