BIJELJINA: NEMANJA GAVRIĆ-talentovani muzičar, tekstopisac, kompozitor i autor knjige “Dvoličnost besmisla“

Datum:

Share post:

Nemanja Gavrić je po struci profesor razredne nastave. Završio je Pedagoški fakultet u Bijeljini na kom pohađa i magistarske studije. Kaže da je izbor zanimanja nekako došao sam po sebi, s obzirom da su mu roditelji prosvetni radnici. Napominje, da nisu oni bili ti koji su to odredili, nego se uz njih rodila ljubav prema tom pozivu.
 
"Svakako, u dosadašnjem periodu života jedan od najvećih uspijeha jeste taj što sam izdao prvu knjigu naziva “Dvoličnost besmisla”. Knjiga je nastajala punih 10 godina mog života i obuhvata, uglavnom, period srednje škole i fakulteta. Knjiga je drugačija od svega što može danas da se pročita i kao takva jako brzo je našla svoje mjesto među čitaocima. Na prvu ljude privlači izgled korica i sam naziv "Dvoličnost besmisla," a kada kupe knjigu shvate da sve ono što vide na koricama zapravo mogu pročitati između istih. Među komentarima koji su mi značili, izdvojio bih dva. Jedan je da se ljudi pronalaze u riječima koje sam ja pisao, što mi zapravo daje potvrdu te pisane riječi. Drugi komentar koliko me raduje toliko sa druge strane i rastužuje, jer se odnosi na to da je jako pohvalno što je neko mlad uspio u današnje vrijeme izaći iz okvira prebrzog tempa života i reći nešto kvalitetno što je zaintrigiralo ljude u okruženju. Srećan sam što je prepoznat moj trud i rad, a tužan sam što su, u današnje vrijeme, takvi primjeri postali rijetkost da im pristupamo sa oduševljenjem," rekao je mladi Gavrić za portal Dešavanja u Bijeljini.


 
Ovaj mladi pisac je od malih nogu pokazao interesovanje i za muziku.
 
"Muzika je nešto što se veže uz mene od najranijih godina mog života. Kao mali sam svirao harmoniku nekoliko godina, jer je to bilo nekako prirodno s obzirom da moj otac takođe svira harmoniku. Međutim u pubertetskim godinama sam počeo slušati malo drugačiju vrstu muzike i gitara je bila logičan izbor za to. Prošle godine sam učestvovao u muzičkom takmičenju u emisiji Ognjena Amidžića “GMusicBattle” gdje sam ušao u finale među 8 najboljih. Već dugo radim i na polju autorske muzike, pišem tekstove za pjesme i komponujem muziku. Što se tiče inspiracije, ne postoji određena tema, dešavanje ili nešto slično što je pokreće. Ja volim da baziram život na sitnicama, da gradim odnose na tim sitnicama tako da u njima pronalazim inspiraciju za moje tekstove. Zašto su sitnice tako posebne? Kada istom obraduješ, recimo, osobu koja ti je draga, shvatiš moć te sitnice i upravo je to moj najveći izvor inspiracije," kaže Gavrić.


 
Odnedavno, Nemanju možemo čuti na svirkama uživo, ne samo u Bijeljini nego i šire.
 
"Nastupi su nekako najsvježija stvar u svoj toj priči koja se dešava oko mene. Spontano sam počeo da sarađujem sa koleginicom Vanjom i za jako kratak period smo napravili jednu lijepu priču i dali našim svirkama prepoznatljiv pečat. Nastupamo jako puno u svim okolnim gradovima: Brčko, Zvornik, Loznica, Ugljevik, a što se tiče Bijeljine očekuju nas nastupi u lokalnim kafićima po gradu, a svakako bih izdvojio “Kafe bar Sunrise” kao našu drugu kuću što se tiče nastupa, jer smo tu imali prvu zajedničku svirku."
 
Ono što možemo očekivati uskoro je Nemanjina nova pjesma.
 
"U procesu sam snimanja jedne autorske pjesme i nadam se da ću do kraja ljeta uspjeti da završim sa obavezama u studiju. Biće to jedna interesantna “kafanska” pjesma. Što se tiče knjige, za sada sam samo na ideji u kom pravcu će ići ta sledeća," naveo je.


 
Ovaj mlad i uspješan momak smatra da se dobrom organizacijom sve postiže, tako da nađe vremena za hobi – paraglajding. Obožava da leti i pored pisanja i muzike to je nešto što ga ispunjava.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...