BIJELJINA: Ne lomite nam lipe, svako stablo nam je važno!

Datum:

Share post:

Ovih dana odlučuje se o sudbini tri lipe koje se nalaze na gradilištu nove Autobuske stanice na uglu ulica Raje Banjičića, Šabačkih đaka i Živojina Mišića.

Grupa građana moli nadležne da se lipe ne diraju.

-Ne moramo podsjećati koliki je interes svakog drveta, to svako zna i iskreno se nadam da će lipe ostati na tom mjestu, rekla je Vera Vuković Bojanović, inženjer pejzažne arhitekture i kaže da su se kao grupa građana obraćali tim povodom Direkciji za izgradnju grada.

Stabla na javnim površinama se sijeku samo po odluci – kada postoji veći interes, bolest stabla ili rizik za građane. U ovom slučaju, čekaće se na mišljenje stručnih lica, odnosno šumara.

TESTNA REKLAMA

Direktor Direkcije za izgradnju Mladen Petrović kaže da su lipe bile predviđene projektom da tu ostanu i zeleni pojas oko njih u prečniku od 3.5 metra međutim, kad su izašli na teren vidjeli su da su lipe pustile jako korjenje koje ide i u dubinu i širinu i predstavlja opasnost da u nekom narednom periodu “digne” asfaltirani dio.

– Razmišlja se u dva pravca, da se lipe sačuvaju, ukroje žile čime rizikujemo da će početi da se suše pa da se ugrozi bezbjednost ljudi ili da se posijeku sada. Tražimo odgovor stručnjaka i očekujemo ga za nekoliko dana, kaže Petrović.

Nadležni su najavili završetak radova Autobuske stanice na proljeće a pored nove stanice, prema Ulici Raje Banjičića, biće i mali park, a u planu je i omogućavanje lakšeg pristupa okolnim preduzećima.

Stanica će se prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara, a površina objekata koji će biti izgrađeni – glavne zgrade, dolaznih i odlaznih perona i pratećih zgrada iznosiće više od 1.300 kvadratnih metara. Vrijednost radova je procijenjena na 3.2 miliona konvertibilnih maraka, od čega je dva miliona obezbijeđeno iz kredita, a 1,2 miliona iz gradskog budžeta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: pan-radio.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...