Bijeljina: Nastavlja se popravka stambenih objekata oštećenih u poplavama

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Mićo Mićić uručio je danas ugovore o sanaciji 12 stambenih jedinica u Brocu, Balatunu i Pučilama, u okviru projekta kojim je planirana popravka ukupno 125 poplavljenih objekata oštećenih tokom majskih poplava 2014. godine na području Grada Bijeljina.

Aktivnosti na obnovi ovih kuća su dio Programa za oporavak od poplava koji implementiraju Gradska uprava Grada Bijeljina i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), a donatori su Evropska Unija i Vlada Republike Srpske.

Građevinski radovi pri sanaciji podrazumijevaju saniranje štete na objektima koja je nastala usljed poplava: zamjenu stolarije, podova, krečenje, gletovanje, radove na elektro-instalacijama, kao i sanaciju, odnosno opremanje mokrih čvorova.Ukupna vrijednost realizacije radova za ovih 12 objekata iznosi 55.000 KM.

– Više stotina ljudi kandidovalo je svoje stambene objekte za sanaciju, a na osnovu kriterijuma Komisije za izbor korisnika, koju su činili predstavnici UNDP BiH i Gradske uprave Grada Bijeljina, izabrano je 125 objekata. Na žalost, posljedice poplava su još vidljive i činimo sve što je u našoj mogućnosti da bismo pomogli našim građanima – naveo je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Za sanaciju 125 stambenih jedinica biće utrošeno ukupno oko 900.000 KM koje su u potpunosti obezbijedili Evropska Unija i Vlada Srpske.

Ovim Programom je na području Grada Bijeljina predviđena i izgradnja 44 nove stambene jedinice u domaćinstvima kojima su stambeni objekti uništeni tokom majskih poplava 2014. godine, od čega je već završena izgradnja 16 novih objekata.

Ukupna vrijednost izgradnje ove 44 kuće procijenjena je na oko 1,7 miliona KM, pri čemu Gradska uprava Grada Bijeljina izdvaja oko 220.000 KM direktnog učešća, a preostali iznos novčanih sredstava obezbijedio je implementator projekta UNDP BiH, preko svojih svojih donatora, prevashodno Evropske Unije.

Pored 220.000 KM Grad Bijeljina obezbjeđuje i sve dozvole, uključujući građevinske i upotrebne, odnosno, osnovnu komunalnu infratrukturu – priključak na elektrodistributivnu i vodovodnu mrežu, kao i septičke jame, za šta je planiran utrošak dodatnih 200.000 KM.

Izvor: Gradska uprava

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...