BIJELJINA: Nakon tri godine OKONČAN STEČAJ u ''Mesoproduktu''

Datum:

Share post:

Na danas održanom ročištu za glavnu diobu u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini okončan je trogodišnji stečajni postupak u bijeljinskom „Mesoproduktu“, tokom kojeg su povjerioci uspjeli naplatiti samo četvrtinu svojih potraživanja.
 

Stečajni upravnik Goran Marković podsjetio je da je prvi stečaj u ovom preduzeću, koji je, takođe, trajao tri godine, od 2007. do 2010. godine, okončan usvajanjem plana reorganizacije preduzeća, ali taj plan nije uspio, pa je preduzeće ponovo otišlo u stečaj 1. februara 2016. godine.

Drugi stečaj okončan je nakon što je povjeriocima opšteg isplatnog reda isplaćeno 521.186 KM ili oko 24,5 odsto od ukupno priznatih 2,1 milion KM potraživanja.

„Prvom djelimičnom diobom izmireno je 15 odsto priznatih potraživanja, odnosno 319.093 KM, dok je drugom konačnom diobom izmireno još 9,50 odsto priznatih potraživanja, odnosno 202.092 KM“, izjavio je stečajni upravnik Goran Marković.

TESTNA REKLAMA

Direktor „Mesoprodukta“ Branko Krstić izjavio je da je ovaj prerađivački kapacitet kupilo bijeljinsko preduzeće „LD“, koje je bilo i najveći povjerilac, s namjerom da, uz značajna ulaganja, nastavi preradu mesa.

„Nakon ponovnih pregovora sa turskim partnerima, velike su šanse da će BiH dobiti mogućnost da izveze oko 1.000 tona svježeg mesa u Tursku. Mi u tom poslu ponovo vidimo svoju šansu“, kaže Krstić.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Broj rođenih i upisanih...