Bijeljina: Nakon reagovanja građana Vanekov mlin dobio zastor (foto)

Datum:

Share post:

Nakon više reagovanja građana i postavljenog odborničkog pitanja na sjednici  Skupštine grada Bijeljina od 21. marta, u formi upozorenja da veliki limeni odžaci na objektu Vanekovog mlina predstavljaju permanentnu opasnost za prolaznike, konačno je pronađeno, makar i privremeno rješenje.

Postavljeni su veliki zastori na objekat, čime su prolaznici djelimično zaštićeni od eventualnog otpadanja dijelova krova i fasade na pločnik i ugrožavanja ljudi.

TESTNA REKLAMA

Reagovalo je pravovremeno i Odjeljenje gradske komunalne policije koje je odmah stupilo u kontakt sa Republičkom urbanističko – građevinskom inspekcijom koja vrši nadzor nad objektima koji imaju spomeničku vrijednost.
Kao što je poznato, Vanekov mlin  je u 2002. godini proglašen za  objekat spomeničke vrijednosti koji se nalazi u drugoj zoni zaštite.

Ovo nije jedini objekat u Bijeljini koji se nalazi u katastrofalnom stanju i koji je, kao privremeno rješenje, dobio samo zastor da bi se zaštitili prolaznici.

Slična je situacija i sa privatnim objektom koji se nalazi u centru grada. Za rekonstrukciju i adaptaciju spomenički vrijednih objekata grad, očigledno je, nema dovoljno novca u budžetu, tako da je njihova sudbina i dalje neizvjesna.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...