Najveće interesovanje svršenih osnovaca i ove školske godine bilo je za Tehničku školu “Mihajlo Pupin”.

Upisano je 288 đaka, koji pohađaju nastavu u 12 odjeljenja, raspoređenih u tri struke – elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala i saobraćaj. 

Najviše prijavljenih je za smjer informacione tehnologije, tehničare računarstva i programere kao i dva nova zanatska odjeljenja – mehaničar grejne i rashladne tehnike i rukovaoci građovanskih pretovarnih mašina i kranova

Plan upisa usklađen je sa potrebama tržišta rada, kaže direktor ove obrazovne ustanove Milenko Maksimović. 

“Cilj nam je da mlade ljude pripremimo i usmjerimo na željene fakultete i da im omogućimo da nađu posao u struci kako bi sebi obezbjedili egzistenciju”, ističe Maksimović.

On podsjeća da učenici ove škole bilježe uspjehe na brojnim takmičenjima, uprkos činjenici da je nastavni proces otežan zbog razdvojenosti prostorija za teoretsku i praktičnu nastavu. 

“Započeli smo izgradnju novih radionica od 1.700 kvadrata, u sklopu školskog kompleksa u Račanskoj. Ostaju nam finalni radovi i nabavka opreme. Nadamo se da će nam nadležni pomoći u tome te da ćemo iduću školsku godinu korititi nove prostorije za praksu”, kaže Maksimović.

Ova bijeljinska škola uključena je i u projekat “Šansa za IT početak”, koji se sprovodi u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i evropske intergracije,   pod pokroviteljstvom švedske ambasade.  

“Dobićemo opremu za dva kabineta. Važan aspekt ovog projekta je osposobljavanje i usavršavanje stručnog kadra”, kaže Maksimović. 

Tehnička škola “Mihajlo Pupin” povezala se i sa svim poslodavcima sa područja Grada Bijeljina koji se bave programiranjem, pa njeni učenici mogu da u tim preduzećima obavljaju praktičnu nastavu i steknu nove kompetencije i vještine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име