BIJELJINA: NAGRAĐEN PROJEKAT REKONSTRUKCIJE ULICE PATRIJARHA PAVLA (foto)

Datum:

Share post:

Na 31. Salonu urbanizma, koji se ove godine održava u Čačku od 8. do 15. novembra, „Direkciji za izgradnju i razvoj grada“ Bijeljina dodijeljeno je priznanje u kategoriji 7 – Istraživanja, studije i projekti iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, za rad „Transformacija i rekonstrukcija kolsko-pješačke Ulice patrijarha Pavla u Bijeljini u pješačku ulicu“. Priznanje je osvojeno u jakoj konkurenciji radova, a nagrađeni su i radovi Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Agencije za prostorno planiranje Skoplje i Arhitektonskog fakulteta u LJubljani.

Pored ovog rada, Direkcija se predstavilo i radom: Urbanistički projekat „Poslovni, komercijalno-administrativni centar“ u okviru Regulacionog plana „Centar grada“ u Bijeljini (rad je u kategoriji 5 – Urbanistički projekti i realizacije).

Na ovogodišnjem salonu u takmičarskom dijelu izloženo je 152 rada iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Španije i Italije. Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

TESTNA REKLAMA

Salon se održava svake godine u novembru, a otvara se 8. novembra, na Svjetski dan urbanizma, a tog dana se na izložbi pristiglih radova dodjeljuju nagrade i priznanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: gradbijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Banja Luci u toku sjednica GO SDS RS (foto)

U toku je sjednica Glavnog odbora SDS (subota, 26. novembra 2022.) koja se održava u prostorijama Gradskog odbora...

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...