BIJELJINA: Muzej “Semberije“ trenutno BEZ GRIJANJA

Datum:

Share post:

Muzej “Semberije”jedina je ustanova ovog tipa u Srpskoj koja se  u potpunosti finansira iz budžeta lokalne zajednice, kažu u rukovodstvu.

Godišnje na raspolaganju ova ustanova kulture ima iz gradske kase oko 240.000 KM.

Najveći dio novca ide na bruto plate zaposlenih, te za materijalne troškove. Dok se preostali dio sredstava usmjerava na realizaciju godišnjeg plana aktivnosti.

Jedan od prioriteta kažu u Muzeju je i riješiti problem grijanja, s obzirom da ih je ovih dana izdala četiri decenije stara kotlovnica.

U toku su remontni radovi, pa u Muzeju očekuju da će problem s kojim su se suočili i u prošloj grejnoj sezoni, ubrzo biti riješen.

TESTNA REKLAMA

Za zagrijevanje prostora Muzeja “Semberije” koristi se kaže Koprivica lož – ulje, koje je trenutno među najskupljim energentima. Za ove namjene u sezoni se potroši 12.000 maraka.

U jednoj od najzanačajnijih ustanova kulture u gradu Muzeju “Semberije”zadovoljni su realizacijom planiranih aktivnosti tokom prošle godine.

Organizovali su i priredili 12 tematskih izložbi te učestvovali u organizaciji Pantelinskih svečanosti te manifestaciji “Višnjićevi dani”.

U rukovodstvu ove ustanove kažu da je već napravljen i plan ovogodišnjih aktivnosti, pa građane Bijeljine i tokom 2020. očekuju brojni kulturni sadržaji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...