BIJELJINA: Mladi socijalisti očistili u Rači područje oko spomenika borcima Semberije i Srema u 2. Svjetskom ratu ( foto)

Datum:

Share post:

Aktiv mladih Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina organizovao je u Rači akciju čišćenja područja oko spomenika borcima Semberije i Srema poginulim u Drugom svjetskom ratu želeći da na taj način podstaknu i druge, pogotovo mlade, na ekološko djelovanje i zaštitu životne sredine.

Predsjednik Aktiva mladih Jovica Prodanović rekao je da je današnja aktivnost organizovana u okviru akcije “April – mjesec čistoće”, kako bi bio animiran što veći broj učesnika u ovoj tradicionalnoj akciji koja se realizuje svake godine u Bijeljini.

On je naglasio da mladi socijalisti žele da utiču na razvoj kolektivne svijesti o značaju očuvanja prirode i zajedničkog djelovanja za kvalitetniju budućnost.

“Priroda je od pamtivijeka bila ogledalo ljudi. Na početku je to ogledalo bilo čisto i na njemu su se s radošću ogledala sva živa bića. Vremenom su se pojavljivali oni koji su zbog nepromišljenosti uspjeli da umrljaju tu ljepotu. Malim, pojedinačnim koracima, vratimo tu radost ogledanja, vratimo se prirodi, naučimo da na pravi način koristimo sve ono što nam ona daje”, istakao je Prodanović.

Podršku ekološkoj akciji Aktiva mladih Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina dao je i predsjednik Gradskog odbora partije Nedeljko Jović, koji je rekao da mladi ovim pokazuju da im je stalo do čiste prirode i zdrave okoline, te napomenuo da je veoma važno razvijati ekološku svijest.

“Prevashodni cilj akcije jeste poziv na zajedničko djelovanje na očuvanju životne sredine, utvrđivanju ekoloških ciljeva, smjernica u borbi protiv zagađenja. Zbog toga su veoma značajne ovakve aktivnosti, da bi bile prepoznate i dobile širu podršku”, naveo je Jović, koji je i potpredsjednik Socijalističke partije.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...