BIJELJINA: Mještani Popova traže hitan sastanak sa Štabom za vanredne situacije i JU ''Vode Srpske''

Datum:

Share post:

Mještani bijeljinskog naselja Popovi traže hitan sastanak sa Štabom za vanredne situacije grada Bijeljina i predstavnicima Javne ustanove "Vode Srpske" kako bi spremno dočekali eventualnu poplavu, saopšteno je iz Savjeta ove mjesne zajednice uz obalu Drine.

"Prije dva dana održali smo zbor građana na kome je bilo riječi o stanju Civilne zaštite, te aktivnostima u slučaju izlivanja rijeke Drine. Konstatovali smo da nam je kadrovska, materijalna i tehnička opremljenost Civilne zaštite veoma loša", navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta mjesne zajednice Popovi upozoravaju da su građani vidno uznemireni i uplašeni za svoju bezbjednost u slučaju poplava jer su već dvije preživjeli veoma teško i sa velikim posljedicama.

"Aktivnosti se moraju preduzimati odmah kako bi se u startu, ako dođe do poplava, reagovalo", navode iz mjesne zajednice Popovi i dodaju da očekuju razumijevanje i pomoć od Gradskog štaba za vanredne situacije i "Voda Srpske".

TESTNA REKLAMA

Mješani Popova ističu da trenutno stanje vodostaja rijeke Drine, kao i prognoze, nisu zabrinjavajući, ali da moraju neprestano biti na oprezu i spremni na najgore.

"I u prvim danima poplava 2010. i 2014. godine bili smo prepušteni sami sebi", naveli su iz mjesne zajednice Popovi i najavili da će sljedeći zbor građana biti održan u petak, 17. maja, u 20.00 časova.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...