BIJELJINA: Ljubiša Petrović “zavodi“ red i u “Vodovodu“

Datum:

Share post:

Zbog upozorenja gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, Nadzorni odbor bijeljinskog “Vodovoda” danas nije razmatrao neopozivu ostavku izvršnog direktora Darka Mitrića, koji je planirao da zasjedne u direktorsku fotelju u preduzeću “Komunalac”. 
 

“Kad za svoj rad u “Vodovodu”, koji je u finansijskoj dubiozi, položi račune, onda može da traži posao gdje hoće”, kategoričan je gradonačelnik Bijeljine.

Nakon što je spriječio nezakonite radnje Nadzornog odbora u bijeljinskom “Komunalcu”, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nije dozvolio kršenje zakona u gradskom “Vodovodu”.

Petrović je u ime grada Bijeljina, vlasnika većinskog kapitala, upozorio Nadzorni odbor tog preduzeća da će donošenje vanredne odluke o neopozivoj ostavci izvršnog direktora Darka Mitrića biti procesuirana i sankcionisana.

“Ta tačka, zahvaljujući upozorenju, je povučena sa dnevnog reda, jer je nedopustivo da visokopozicionirani funkcioner, kada još u preduzeću AD “Vodovod i kanalizacija” još nije došlo do polaganja računa u ovako osjetljivom trenutku daje neopozivu ostavku. To nije korektno ni prema Upravi ni prema radnicima”, rekao je Petrović.

TESTNA REKLAMA

Za direktora “Vodovoda” ostavka Darka Mitrića, narodnog poslanika iz takozvane grupe “preletača”, jeste njegov lični izbor.

“On je odlučio da ide u neku drugu firmu i to je njegova stvar”, kaže Predrag Perković, direktor “Vodovoda”.

Da li će Darko Mitrić kome i kada položiti račune, još se ne zna. Međutim, zna se da će dio radnika ostati bez posla jer “Vodovod”, zbog velikog kreditnog zaduženja, nije u stanju da u mogućnosti da servisira sve obaveze.

“Od Poreske uprave i Elektroprivrede smp blokirani sa 465.000 KM. Do sada smo vratili oko 360.000 KM. Ostalo još 105.000 KM da vratimo iz tekućeg priliva”, kaže Perković.

Na naše pitanje da li građani Bijeljine plaćaju skupu cijenu vode da bi vraćali kredit, Perković odgovara:

“Nismo najskuplji, ali naravno da je visoka cijena. Opterećni smo sa kreditima na osnovu dogovora građana, Skupštine, akcionara da se zadužimo da dobijemo kanalizaciju. 12 miliona eura je ovo preduzeće zaduženo. Zato je nama opterećenje dva miliona na godišnjem nivou. To je 20 odsto ukupnog prihoda. To nijedna firma na svijetu ne može izdržati”.

“Građani očekuju,redovno plaćajući vodu, stabilnost ne samo u "Vodovodu" već u svim javnim preduzećima, jer se tako društveno odgovorno ponašamo i čuvamo našu imovinu”, poručuje gradonačelnik Petrović.

U narednom periodu u svim javnim preduzećima u Bijeljini biće analizirano finansijsko stanje i dinamika zapošljavanja od 2016. do 2020. godine – poručio je gradonačelnik Bijeljina

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...